Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Laptop με 6 από τα πιο επικίνδυνα malware πωλήθηκε $1.2 εκατ. σε δημοπρασία


Μια ιδιαίτερη δημοπρασία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και κάποιος πλήρωσε $1.2 εκατ. για ένα laptop που περιλαμβάνει 6 από τους πιο επικίνδυνους ιούς όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα Samsung NC10 που ονομάστηκε "The Persistence of Chaos" από τον δημιουργό του, τον καλλιτέχνη Guo O Dong που δηλώνει πως στόχος του ήταν να δώσει φυσική μορφή στην αφηρημένη έννοια των κυβερνοαπειλών.
Η συνολική ζημιά που έχουν προκαλέσει οι ιοί του συγκεκριμένου laptop υπολογίζεται στα $95 δισεκατομμύρια! Περιλαμβάνει το WannaCry που προσέβαλε περισσότερους από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες και προκάλεσε ζημιές $4 δισ., αλλά και το BlackEnergy που απενεργοποίησε, μεταξύ άλλων, μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος στην Ουκρανία. Οι άλλοι τέσσερις ιοί είναι οι ILOVEYOUMyDoomSoBig και DarkTequila.
Το laptop είναι ασφαλισμένο και απομονωμένο, έτσι ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο και γενικά θεωρείται ένα έργο τέχνης (γι' αυτό και η τιμή που πωλήθηκε) που ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καθαρά ακαδημαϊκούς σκοπούς. Εξάλλου, οι εκδόσεις των ιών που περιλαμβάνει είναι ξεπερασμένες, αφού κυκλοφορούν ήδη πολύ πιο εξελιγμένα malware.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου