Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις...

Ποιος είπε ότι η ζωή στην πόλη είναι παντού ίδια ή παντού χαοτική; Αν το πιστεύετε, ερχόμαστε να σας διαψεύσουμε, παρουσιάζοντάς σας τις 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το οποίο στηρίζεται σε έγκυρες έρευνες (έκθεση του Economist Intelligence Unit, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Μercer και λίστα Monocle) σχετικά με την εγκληματικότητα, τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, τα ΜΜΜ, το εκπαιδευτικό σύστημα κ.α. Θέλετε να «ταξιδέψετε» μαζί μας;

1.Βανκούβερ (Καναδάς)
Μια από τις πιο «πράσινες» χώρες της Βόρειας Αμερικής, με ιδανική ποιότητα ζωής και με βασικά ατού της τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και το εκπαιδευτικό της σύστημα.
2.Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία)
Τοπίο που κόβει την ανάσα, άριστες υπηρεσίες υγείας, ένα μέρος γεμάτο ζωντάνια! Είναι Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού και μια από τις καλύτερες παγκοσμίως για να ζει κανείς.
3.Χονολουλού (Χαβάη)
Συνδυάζει τροπική ομορφιά και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Δίκαια καλείται από πολλούς ως η πιο επιθυμητή πολή των Η.Π.Α. για να ζει κανείς.
4.Βιέννη (Αυστρία)
Η γενέτειρα του Sigmund Freud είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη μουσική της κληρονομιά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και τα αμέτρητα αξιοθέατά της ( μουσεία, μνημεία, παλάτια).
5.Σιγκαπούρη
Εξαιρετικές συγκοινωνίες, ευκαιρίες καριέρας και κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής χαρακτηρίζουν τη Σιγκαπούρη. Σημαντικοί λόγοι για να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.
6.Κοπεγχάγη (Δανία)
Η Κοπεγχάγη είναι πρωτοπόρα σε υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και θεωρείται ως η πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη στον κόσμο. Μια πόλη για να ζεις.
7.Βερολίνο (Γερμανία)
Μια πόλη που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν… δύο, συνδυάζει τέλεια το μοντέρνο με τα παραδοσιακό, την κουλτούρα με την οικονομική ανάπτυξη. Διαθέτει πολλούς ελεύθερους χώρους, μεγάλα πεζοδρόμια, πολύ πράσινο, ανετους ποδηλατοδρόμους και καλό δίκτυο συγκοινωνιών.
8.Σύδνεϋ (Αυστραλία)
Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, γνωστή για το κτίριο της όπερας, τη γέφυρα του λιμανιού και τις εντυπωσιακές παραλίες της, είναι επίσης γνωστή για την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της.
9.Ζυρίχη (Ελβετία)
Οι υποδομές, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει και η φυσική της ομορφιά κάνουν τη Ζυρίχη ζηλευτή πόλη. Είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης και το αξίζει!
10.Aμστερνταμ (Ολλανδία)
Χτισμένο σε μια σειρά καναλιών, το Aμστερνταμ είναι γνωστό ως η πόλη των ποδηλάτων και διάσημο για το φιλελεύθερο πνεύμα του, την κουλτούρα και την πολυπολιτισμικότητά του.
Πηγή:clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου