Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με... φορο-παρκόμετρο στο «πεζοδρόμιο»


Ούτε το «αρχαιότερο επάγγελμα» δεν γλιτώνει από τα νύχια της γερμανικής εφορίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Γερμανών «ράμπο» βρέθηκαν οι γυναίκες που αναζητούν πελάτες στους δρόμους της Βόννης.
Τα παρκόμετρα της παλιάς πρωτεύουσας της Δυτικής Γερμανίας μετατρέπονται σε φοροεισπρακτικές μηχανές, με τις εκδιδόμενες γυναίκες να οφείλουν να προπληρώνουν τους φόρους τους, αγοράζοντας εισιτήριο από τις μηχανές το βράδυ πριν βγουν στο πεζοδρόμιο.
Κάθε πόρνη Γερμανίδα ή αλλοδαπή - το μέτρο ισχύει για όλες - θα πληρώνει έξι ευρώ τη βραδιά, ανεξαρτήτως του αριθμού πελατών που εξυπηρετεί στη βάρδιά της. Το εισιτήριο είναι υποχρεωτικό για όσες δουλεύουν από τις 20:15 έως τις 06:00 και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας.
Την πρώτη φορά που θα συλληφθούν να μην έχουν πληρώσει το εισιτήριο θα τη γλιτώνουν με μια υπόδειξη. Ωστόσο, αν υποπέσουν στο ίδιο παράπτωμα, θα πληρώνουν πρόστιμο, ενώ οι αλλοδαπές θα κινδυνεύουν με απέλαση.
Οι φοροεισπρακτικές αρχές της Βόννης απορρίπτουν τις αντιδράσεις των εκδιδομένων γυναικών, υποστηρίζοντας ακράδαντα ότι το μέτρο σέβεται τα δικαιώματά τους.
Όταν το «αρχαιότερο επάγγελμα» δεν γλιτώνει από τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας της Μέρκελ, πώς να μπορέσουν οι Γερμανοί να κάνουν τα στραβά μάτια στους φοροφυγάδες των απείθαρχων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου;
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου