Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κλείνει το διάσημο "Travel Book Shop" του Notting Hill

Ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας, που αποτέλεσε τη "βάση" για μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της κατηγορίας της, το "Notting Hill", κατεβάζει ρολά. (vid)
Το περί ου ο λόγος βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στο Notting Hill, στο δυτικό Λονδίνο, ενέπνευσε τους δημιουργούς της ρομαντικής comedy, στην οποία ο πρωταγωνιστής και ιδιοκτήτης του, Hugh Grant, συνάντησε και ερωτεύτηκε μία διάσημη ηθοποιό του Hollywood, που υποδύεται η Julia Roberts.
Ωστόσο, παρότι έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της Βρετανίας, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του, θα αναγκαστούν λόγω οικονομικής κρίσης να το κλείσουν, μετά από 32 χρόνια λειτουργίας.
Για τη διάσωση του βιβλιοπωλείου, μία ομάδα συγγραφέων με επικεφαλής την 30χρονη ποιήτρια και εκδότρια του περιοδικού GQ, Olivia Cole, προσφέρθηκε να εργαστεί αφιλοκερδώς, μοιράζοντας κάρτες σε τουρίστες και επισκέπτες, που αναδεικνύουν την "ιδιαίτερη παράδοσή" του.
Ο ηθοποιός Alec Baldwin, που υποδύεται στην ταινία το σύντροφο της Julia Roberts, αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια, αναρτώντας στο προφίλ του στο Twitter, το εξής μήνυμα:
"Άσχημα νέα για το αγαπημένο βιβλιοπωλείο του Notting Hill. Πρέπει να σώσουμε το "Travel Book Shop!!!"
Το βιβλιοπωλείο ιδρύθηκε το 1979 και πωλείται από το σημερινό ιδιοκτήτη του, Simon Gaul, που αδυνατεί να το συντηρεί, μετά και την άρνηση των παιδιών του, να αναλάβουν την επιχείρηση.
Σε μηνύματα που ανάρτησε στο Twitter και το Facebook ο ιδιοκτήτης του, προανήγγειλε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου, καλώντας όσους ενδιαφέρονται, να αγοράσουν τα βιβλία που έχουν απομείνει.

Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου