Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Βρώμικα πληκτρολόγια σας προκαλούν γρίπη

Όσο περισσότερο κρυώνει ο καιρός, όλο και πιο πολύ πρέπει να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τις ιώσεις του χειμώνα. Σύμφωνα με έρευνα τα βρώμικα πληκτρολόγια είναι εστίες μικροβίων και μπορούν να επιταχύνουν την μετάδοση του κρυολογήματος και της γρίπης της εποχής, πιο εύκολα από ότι νομίζετε. Μάθετε περισσότερα.
Τα βακτήρια, όντως, τα χρειαζόμαστε και αποτελούν ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής μας, διότι χωρίς αυτά θα ήμασταν κάθε μέρα άρρωστοι, αλλά κατά ένα ποσοστό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, τα πληκτρολόγια γραφείων υποδηλώνουν το χαμηλό επίπεδο υγιεινής, αλλά και τις κακές συνήθεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς, όπως το φαγητό πάνω από τον υπολογιστή.
 Στα ενιαία γραφεία, αυτή την εποχή του χρόνου, τα επίπεδα υγιεινής είναι άκρως ανησυχητικά και μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα κρυολογημάτων και γρίπης στο προσωπικό.
 Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πληκτρολόγιο ή το τηλέφωνο που μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας και εκτός από τον γενικό καθαρισμό και την απολύμανση που πρέπει να διενεργείται από την εταιρεία που εργάζεστε, καλό είναι να καθαρίζετε κι εσείς με κάποιο μαντηλάκι τον υπολογιστή ή το γραφείο σας.
 Θα εκπλαγείτε πόσα ψίχουλα και υπολείμματα τροφής θα πέσουν αν αναποδογυρίσετε το πληκτρολόγιο σας...
Πηγή:deltiokairou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου