Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Έφυγε" η Σεζάρια Εβόρα

 Έφυγε  η Σεζάρια Εβόρα
Η "ξυπόλυτη ντίβα" από το Πράσινο Ακρωτήρι και μία από τις σημαντικότερες έθνικ τραγουδίστριες που πέρασαν ποτέ, η Σεζάρια Εβόρα (Cesaria Evora), έφυγε χθες Σάββατο από τη ζώη στα 70 της χρόνια μετά από πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Πράσινου Ακρωτηρίου Mario Lucio Sousa. Νοσηλευόταν πολύ καιρό στο νοσοκομείο κι έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από τότε που αποφάσισε ν' αποσυρθεί τη μουσική γιατί ήταν πλέον πολύ αδύναμη-κάτι που το διαπιστώσαμε κι εμείς στην τελευταία της συναυλία στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
Sodade, Cabo Verde, Yamore, Tiempo y silencio, Angola ήταν μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια της που μας έχουν στιγματίσει. Γεννήθηκε το 1941 στην πόλη Μιντέλο του νησιού Σάο Βισέντε, στο Πράσινο Ακρωτήρι, έχασε τον πατέρα της σε ηλικία μόλις 7 ετών κι έμαθε να τραγουδάει στη χορωδία οτυ ορφανοτροφείου που την πήγε η μητέρα της μετά από λίγο καιρό.
Τα τελευταία χρόνια είχε υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις όπως η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς που είχε κάνει τον Μαϊο του 2010 και το Σεπτέμβριο είχε πει στη Le Monde εμφανώς καταβεβλημένη: "Δεν έχω καθόλου δύναμη ούτε ενέργεια. Θέλω να πω σ όλους τους φανς μου: "Συγνώμη αλλά τώρ απρέπει να ξεκουραστώ. Λυπάμαι πολύ που πρέπει ν απέχω απ όλα εξαιτίας της αρρώστιας μου..έθελα να δίνω ακόμα ευχαρίστηση σ' αυτούς που με ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια". Εμείς κρατάμε τις ωραίες live στιγμές που ζήσαμε μαζί της και τις ευχόμαστε..καλή ξεκούραση.

Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου