Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εννέα στις δέκα αλλαξιέρες μωρών είχαν ίχνη κοκαΐνης

Γονείς χρησιμοποιούν μαζικά τις δημόσιες εγκαταστάσεις που διατίθενται για τα μωρά, προκειμένου να κάνουν χρήση ναρκωτικών, έδειξε έρευνα στη Βρετανία.

Εννέα στις δέκα αλλαξιέρες μωρών είχαν ίχνη κοκαΐνης
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι σε δημόσιες τουαλέτες, καταστήματα και υπηρεσίες, όπου ένας γονιός μπορεί να αλλάξει ένα μωρό, είναι μία πηγή δυσωδίας που καλύτερα να μην πλησιάσουν εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Οπως φαίνεται όμως , ακριβώς σε αυτό το στερεότυπο ποντάρουν και όσοι χρειάζονται μερικές στιγμές μακριά από περίεργα βλέμματα.
Δημοσιογραφική έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι στο 92% των πάνω από 100 σημείων που ελέγχθηκαν, στην επιφάνεια όπου κανονικά θα ακουμπήσει ένα μωρό για να αλλάξει, υπάρχουν ίχνη κοκαΐνης!
Οι γονείς που χρησιμοποίησαν τις δημόσιες αλλαξιέρες για το σκοπό αυτό δεν αποθαρρύνθηκαν από το γεγονός ότι βρίσκονταν μέσα σε εεμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, εκκλησίες, ακόμη και δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα, όπως γράφει η Telegraph.
Ο έλεγχος αυτός ήταν τμήμα μίας ευρύτερης έρευνας για την κοκαΐνη που κατακτά μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ναρκωτικών στη Γηραιά Αλβιώνα αυτή την περίοδο.
Μία 29χρονη χρήστης και μητέρα που μίλησε στο Real Radio για τη δική της εμπειρία, ήταν σοκαριστικά ειλικρινής: «Η σχέση που έχω με τον γιο μου δεν πλησιάζει καν αυτή που έχω με την κοκαΐνη. Εγώ και αυτή, ήταν η κυρίαρχη σχέση ... Ακόμη και όταν ο γιός μου με παρακαλούσε να μην βγω έξω, αν μπορούσα να βρω χρήματα για κόκα θα την αγόραζα».
«Θα ζητιάνευα, έκλεβα, δανειζόμουν. Η πρώτη σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ ήταν η κόκα. Δεν με ένοιαζε ο γιος μου, από πού έτρωγε, οι λογαριασμοί, τίποτε. Ηταν πρώτα η κόκα και μετά το παιδί».
Το Λονδίνο είναι και το 2011 η πρωτεύουσα της κοκαΐνης, όπως και η Βρετανία είναι πρώτη στην Δυτική Ευρώπη, με 4,8% του πληθυσμού να εκτιμάται ότι έκανε χρήση τουλάχιστον μία φορά το περασμένο έτος.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου