Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενας κουμπαράς ενίσχυση στους πολιτικούς

Ενας κουμπαράς ενίσχυση στους πολιτικούς
Καλούν τους ψηφοφόρους να τους ενισχύσουν με έναν... κουμπαρά!
Μια ασυνήθιστη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έχει ξεκινήσει το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της Ταϊβάν. Καλεί τους ψηφοφόρους να δώσουν όχι απλά τον οβολό τους αλλά ολόκληρο τον κουμπαρά τους!
Η εκστρατεία με ονομασία «Οι τρεις μικρές κινήσεις του γουρουνιού» - εμπνευσμένη φυσικά από το σχήμα των κουμπαράδων – γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 143.000 κουμπαράδες σε σχήμα γουρουνιού, ενώ αθροιστικά το συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ κατά προσέγγιση.
Το κόμμα δέχεται εισφορές από τα μέλη του και από απλούς υποστηρικτές που επιθυμούν να ενισχύσουν τους υποψηφίους. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους ανήκουν στη εργατική τάξη δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά. Με τον τρόπο όμως αυτό, δίνοντας τον οβολό τους μέσα σε όμοιους κουμπαράδες κανείς δε θα μπορεί να τους κατηγορήσει για «τσιγκούνηδες».
«Πολλοί από τους υποστηρικτές μας δεν ήξεραν τι να κάνουν για να βοηθήσουν ενώ αισθάνονταν αμηχανία διότι δεν μπορούσαν να διαθέσουν μεγάλο ποσό. Αλλά μέσω του κουμπαρά τα προβλήματα αυτά λύθηκαν και οι υποστηρικτές μας μπορούν να αποτελέσουν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας» τονίζει ο Τζέισον Λι, εκπρόσωπος του κόμματος.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν ένα μικρό αγόρι παρέδωσε τον κουμπαρά του σε έναν από τους υποψηφίους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ενισχύσει, κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται καθότι οι ανήλικοι δεν μπορούν να δίνουν εισφορές στα πολιτικά κόμματα.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου