Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

8 μήνες φυλακή για φοιτητή που χάκαρε το Facebook

8 μήνες φυλακή για φοιτητή που χάκαρε το Facebook
Στη φυλακή για 8 μήνες θα οδηγηθεί ένας 26χρονος φοιτητής από τη Βρετανία που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους server του Facebook.
Ο Glenn Mangham κατάφερε να αποσπάσει στοιχεία από το Facebook μέσα από τον υπολογιστή του δωματίου του στην πόλη York της Βρετανίας.
Πριν από λίγους μήνες, ο νεαρός προγραμματιστής είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία της Yahoo και να υποδείξει στην εταιρεία ορισμένες τρύπες ασφαλείας. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με το Facebook όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε για τις καλές του προθέσεις και τον τιμώρησε με 8 μήνες φυλακή.
Σύμφωνα με τον δικαστή, οι πράξεις του νεαρού θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τη λειτουργία του Facebook ενώ το δικαστήριο έκανε λόγο για “αποφασισμένο χάκερ που είχε σχεδιάσει το έγκλημά του”.
Το Facebook δαπάνησε 200.000 δολάρια για να βρει και να διορθώσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο νεαρός στο σύστημά του ενώ απασχολήθηκε αρκετό προσωπικό του FBI και των Βρετανικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο 26χρονος κατάφερε να αποσπάσει πνευματική ιδιοκτησία του Facebook και αποθηκεύσει τα κλοπιμαία του σε έναν σκληρό δίσκο.
Το Facebook ανακάλυψε την εισβολή κατά τη διάρκεια ελέγχων στα συστήματά του αν και ο χάκερ είχε καταφέρει να σβήσει τα ψηφιακά του αποτυπώματα.
Ο δικηγόρος του νεαρού ισχυρίστηκε ότι ο 26χρονος είναι ένας ηθικός χάκερ τον οποίο η Yahoo είχε επιβραβεύσει για τα ευρήματά του όμως το δικαστήριο δεν φάνηκε να πείθεται καθώς ο Glenn Mangham δεν ενημέρωσε ο ίδιος το Facebook παρά το γεγονός ότι έμπαινε στο server του από τον Απρίλιο μέχρι το Μαϊο του 2011. Κρίμα πάντως γιατί θα μπορούσε να έβγαζε λεφτά από τις δυνατότητές του....
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου