Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Διεθνής Τύπος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή μέσα έχουν πρώτο θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις ή απευθείας συνδέσεις. «Η Αθήνα καίγεται. Η κυβέρνηση λέει θυσίες ή άβυσσος» γράφει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Stampa.
«Συμπλοκές και μολότοφ στην πλατεία, στις φλόγες τράπεζες και καταστήματα, το μαύρο μπλοκ απέναντι στην αστυνομία» γράφει η Corriere della Sera.
«Οι Έλληνες στους δρόμους αισθάνονται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει για το μέλλον ανάμεσα στις θυσίες και το χάος» γράφει η ισπανική El Pais.
H Wall Street Journal αναφέρει «Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψήφισαν τα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων και κατώτατο μισθό».
«Η ελληνική βουλή υιοθέτησε ένα καινούριο σχέδιο λιτότητας μετά από μια βραδιά ταραχών», αναφέρει η γαλλική Le Monde με εκτενές φωτογραφικό υλικό για τα επεισόδια πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η εφημερίδα Le Figaro έχει τίτλο: «Ελλάδα: Τα 10 νέα μέτρα λιτότητας».
Εκτενές άρθρο στο Bloomberg με τίτλο: «Ελλάδα: Εγκρίνονται τα μέτρα λιτότητας, οι ταραχές συνεχίζονται».
«Νύχτα της απόφασης» λέει το γερμανικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία για την κύρωση των μέτρων.
Το Associated Press και Reuters μετέδιδαν τις πρώτες θετικές αντιδράσεις των αγορών στην είδηση της έγκρισης του Μνημονίου και πως οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων κατέγραψαν άνοδο.
Russian Today: «Εγκρίθηκε τεράστιο πρόγραμμα λιτότητας στην ταραχώδη Ελλάδα».
Spiegel: «Το κοινοβούλιο στην Αθήνα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που προκλήθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία».

Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου