Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας

Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας
Εκτός ελέγχου εξακλουθεί να βρίσκεται η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση του νέου μνημονίου.
Το ογκωδέστατο και μαζικό συλλαλητήριο των διαδηλωτών διαδέχθηκαν απίστευτης έκτασης επεισόδια -που δεν περιορίστηκαν στο Σύνταγμα- με πετροπόλεμο, κόλαση χημικών και φωτοβολίδων κρότου λάμψης ενώ από τις 8.30 το απόγευμα και έπειτα, το κέντρο της πρωτεύουσας παραδόθηκε σε εστίες πυρκαγιών πολλές από τις οποίες μαίνονταν ανεξέλεγκτες επί ώρα.
Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισαν σοβαρότατα προβλήματα να προσεγγίσουν τις εστίες όπου σημειώθηκαν οι εμπρησμοί, αφού δέχονταν επιθέσεις από κουκουλοφόρους.
Από τις μέχρι στιγμής ταραχές:
Εχει καεί σχεδόν ολοσχερώς ο κινηματογράφος Αττικόν – Απόλλων.
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα «Στάρμπακς» στην πλατεία Κοραή.
Φλόγες απείλησαν τον κινηματογράφο Αστυ.
Πυρπολήθηκαν, επίσης, από κουκουλοφόρους το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, της Alpha Bank στην οδό Πεσμαζόγλου, της Εμπορικής επί των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας.
Στις φλόγες παραδόθηκε επίσης βιβλιοπωλείο στην οδού Σταδίου 17 και το εμπορικό κατάστημα Ακριουμ (Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου) .
Από τα σοβαρά επεισόδια (πατήστε εδώ για το ρεπορτάζ) έχουν τραυματισθεί 24 πολίτες. Διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό και το «Σωτηρία».
Υπάρχουν επίσης 30 τραυματίες αστυνομικοί. Η ΕΛΑΣ είχε μέχρι τις 10 το βράδυ προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.
Μετά τις 10 το βράδυ οι εμπρησμοί συνεχίζονταν και φλόγες εξακολουθούσαν να βγαίνουν από διάφορα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας. Επίσης, σε εξέλιξη ήταν και τα επεισόδια.
Στις 10.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλιό κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου