Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Όταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο καταρρίπτεται σε video της Guardian


Πόσο διαφορετικό θα ήταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο αν μεταδιδόταν από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και τα social media; Η Guardian το απέδωσε μέσα από σε μια διαφορετική, έξυπνη αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα διαφήμιση.
Μήπως η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο δεν είναι ακριβώς όπως την έχουμε στο μυαλό μας; Μια διαφορετική εκδοχή του δημοφιλούς παραμυθιού θέλησε να δώσει η βρετανική εφημερίδα The Guardian μέσα από ένα ανατρεπτικό makeover του.
Ο λύκος δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύαμε


Η δίλεπτη διαφήμιση επινοεί μια διαφορετική οπτική του παραμυθιού: Οι υποψίες ενός blogger αποκαλύπτουν πώς πίσω από τα "αθώα" γουρουνάκια και τον λύκο "δολοφόνο" κρύβεται μια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Έτσι, παρακολουθούμε την ιστορία από όλες τις πτυχές της, με τη βοήθεια των social media, του έντυπου αλλά και του online Τύπου. Εκεί που η αλήθεια δε διαστρεβλώνεται, αλλά ακούγεται από πάσα πλευρά.


Με αυτόν τον τρόπο η εφημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη της ιδέας της "ανοιχτής δημοσιογραφίας", όπου οι αναγνώστες έχουν φωνή και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο βάθος μιας υπόθεσης, χωρίς να μένουν στην επιφάνεια.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Guardian Media Group, Andrew Miller, δήλωσε το περιοδικό Marketing Week πώς σκοπός της διαφήμισης είναι να δείξει στους αναγνώστες πώς η "The Guardian είναι κάτι παραπάνω από μια εφημερίδα", εννοώντας την τεράστια απήχησή της στο χώρο του διαδικτύου.
Πολλά από τα σχόλια όσων είδαν το βίντεο μέχρι στιγμής πάντως μιλούν για την καλύτερη και πιο εμπνευσμένη διαφήμιση της χρονιάς.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου