Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σύλληψη διαχειριστών γνωστής ιστοσελίδας


Περίπου μισό εκατ. Έλληνες εξυπηρετούνταν από ιστοσελίδα κατεβάζοντας ταινίες και μουσική. Η ΕΛΑΣ έβαλε τέλος στη λειτουργία της
Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος τριών ατόμων, διαχειριστών ιστοσελίδας, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Από αυτούς τους δύο ο ένας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Μιλάμε για δύο άντρες και μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αλλά όπως προέκυψε είναι γνωστή στις αρχές από πιο παλιά.
Όσο για τους άντρες, ο ένας είναι γνωστός εκδότης και φέρεται σαν ο κύριος διαχειριστής της ιστοσελίδας. Ο άλλος είναι ελληνοσουηδός που διαμένει στη Σουηδία.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι διαχειριστές της ανοιχτής ιστοσελίδας παρείχαν τη δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - μέλη, να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.
Πέραν όλων αυτών όμως, ζητούσαν και οικονομική εισφορά από τα μέλη της ιστοσελίδας, μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών Paypal , για να αποκτήσουν προνόμια σε μορφή δωρεάς.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος γινόταν με μηνιαία συνδρομή, ενώ υπήρχαν και διαφημίσεις.
Κατά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν:
- Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
- Τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή
- Τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή
Εκτιμάται ότι η συνολική ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες παραγωγής πνευματικών έργων, ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φόροι και το Φ.Π.Α.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου