Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61! Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης!

Με μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -19 και στην εκπνοή σκόραρε με τον Πρίντεζη το καλάθι της νίκης (62-61) και ενός απίστευτου ευρωπαϊκού τίτλου - του δεύτερου στην "ερυθρόλευκη" ιστορία.

"Ήτανε νέοι, ήταν παιδιά και έτυχε να ναι και καλή φουρνιά"! Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού "λύγισαν" την γεμάτη αστέρια και εμπειρία ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψαν από το -19 (53-34) στο 28', παίζοντας με καρδιά, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή, ολοκληρώνοντας ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της Ευρωλίγκας, από τότε που έχουμε φάιναλ-φορ.

Οι ερυθρολευκοι με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στη διοργάνωση, καθώς σημείωσε 18 πόντους, το Βασίλη Σπανούλη να διατηρεί την ηρεμία στους Πειραιώτες σε δύσκολες στιγμές και το Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει το νικητήριο καλάθι έκαναν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο μέχρι και το τέλος του 3ου δεκαλέπτου.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος επανέφερε την τους Πειραιώτες δτην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια(Ρώμη 1997) με τους Κάιλ Χαινς και Τζόι Ντόρσει εκτός ρυθμού σημείωσε τρίποντα από ....καρδιάς με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα μάζεψε τη διαφορά, μέχρι ο ΄Γιώργος Πρίντεζης να στείλει τον Ολυμπιακό στη Γη της Επαγγελίας.
Ο Παπανικολάου ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18 πόντουτς, τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 15 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 12.Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 15 και τον ακολούθησαν ο Αντρέι Κιριλένκο με 12 και ο Νέναντ Κρστιτς με 11.
Κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Απέναντι σε όλα τα προγνωστικά. Από το -19. Κι όμως! Αυτός ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια επική νίκη (62-61 την ΤΣΣΚΑ) και να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο θαύμα της τελευταίας 20ετίας στην Ευρωλίγκα! Συγκλονιστικός ο Παπανικολάου. Ήρωας ο Πρίντεζης!

Πηγή:contra.gr, sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου