Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

85χρονη γιαγιά έπιασε ξιφία 386 κιλών

85χρονη γιαγιά έπιασε ξιφία 386 κιλών

Κάποιοι άνθρωποι ψαρεύουν μια ζωή χωρίς ποτέ να βγάλουν κάποια εντυπωσιακή ψαριά. Ίσως έχετε ακουστά την ιστορία του βιβλίου «Ο Γέρος και η Θάλασσα» που έγραψε ο Ernest Hemingway το 1952. Ένας γέρος ψαράς 85 ετών σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια ψαρεύει ένα θηριώδη ξιφία που πασχίζει να κρατήσει… Η ιστορία μιας 85χρονης γιαγιάς από την Αυστραλία έχει πάρα πολλές ομοιότητες.
Η 85χρονη Connie Laurie είναι λάτρης του ψαρέματος και συστηματικά δοκιμάζει τις δυνάμεις της. Αυτή τη φορά βρισκόταν φιλοξενούμενη σε ένα σκάφος ανοιχτά των ακτών της βόρειας Αυστραλίας. Στην πετονιά της ένιωσε ένα δυνατό τσίμπημα και άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει το θήραμά της.
Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ένα είδος ξιφία που φημίζεται για την ταχύτητα και τη δύναμή του. Η γιαγιά Connie πάλεψε για λίγη ώρα με το ψάρι των 386 κιλών και λίγο αργότερα μπόρεσε να το πιάσει και να το ανεβάσει στο πίσω μέρος του πλεούμενου.
Το ψάρι αργότερα απελευθερώθηκε και επέστρεψε στο υδάτινο περιβάλλον του, ενώ αυτή η ψαριά θα μείνει αξέχαστη στην απίθανη γιαγιά, η οποία δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Σίγουρα δεν ένιωσα 85 χρόνων όταν το έφερα μέσα […] ήμουν απασχολημένη να το κρατήσω και να το φέρω μέσα στο σκάφος».
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου