Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε έναν κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο για το σπίτι σας

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε έναν κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο για το σπίτι σας

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σήματα κατατεθέντα της Βρετανίας. Τι κι αν τα τελευταία χρόνια οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου είχαν κατακλυστεί από ροζ αγγελίες, παρέμεναν πάντα στις καρδιές των τουριστών. Κάπως έτσι 60 τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου θα διατεθούν προς πώληση και... σε άριστη κατάσταση. Εσείς (αφού πληρώσετε) απλά πρέπει να διαλέξετε αν θα τους τοποθετήσετε στο σαλόνι, το χωλ ή το μπαλκόνι σας.
Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Μεγάλης Βρετανίας διατήρησαν αναλλοίωτο το σχεδιασμό τους από το 1936, οπότε τοποθετήθηκαν στη βρετανική επικράτεια για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου του Γεωργίου του E'. Όταν σταμάτησε η παραγωγή τους το 1968 70.000 από αυτούς ήταν σε λειτουργία, όμως πλέον μόλις 11.000 βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους.
Αποτελούν ένα από τα σύμβολα της Βρετανίας, μαζί με το Big Ben, τα μαύρα ταξί και τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία. Τα τελευταία χρόνια όμως η διάδοση των κινητών τηλεφώνων περιόρισε δραματικά τη χρήση των δημόσιων τηλεφωνικών συσκευών, όχι μόνο στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις του κόσμου.
Κάπως έτσι λοιπόν, όπως ανακοίνωσε η British Telecom, 60 από τους εναπομείναντες θαλάμους θα είναι δυνατό να αγοραστεί μόλις για 1.950 στερλίνες ή περίπου 2.400 Ευρώ. Ο ΦΠΑ και τα κόστη μεταφοράς δεν περιλαμβάνονται στην τιμή…
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου