Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πρόστιμο στους ταξιτζήδες που μεταφέρουν πόρνες με το ταξί


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ύστερα από διαβούλευση που διήρκεσε μερικές μέρες, έβαλε τελικά και τη δική του υπογραφή του κάτω από τον πολιτειακό νόμο, που --σε περίπτωση υποτροπής--θα επιβάλει "πρόστιμο έως και 10 χιλιάδες δολάρια σε ταξιτζήδες που μεταφέρουν πόρνες με το επαγγελματικό όχημά τους", σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η "εμπορία ανθρώπων" στη Νέα Υόρκη.
Για την υπογραφή που έβαλε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ, πραγματοποιήθηκε αργά χθες Πέμπτη μαζική αλλά κόσμια διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο γυναικών ντυμένων με προκλητικό τρόπο, όπως προκύπτει από το φωτορεπορτάζ, που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "The New York Post (NYP)".
Τη νομοθεσία αυτή προώθησε η δημοτική σύμβουλος Χουλίσα Φερέρας, η οποία χαιρέτισε με δηλώσεις την επικύρωσή της από τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ.
"Είμαι ευτυχής που η επικύρωση είναι πλέον γεγονός. Θεωρώ άνευ ηθικών ενδοιασμών τους επαγγελματίες οδηγούς, που κάνουν τέτοια χρήση της άδειάς τους", τόνισε η σύμβουλος.
'Όμως οι επαγγελματίες ταξιτζήδες αντιτείνουν ότι υπάρχει φόβος οι αστυνομικοί να ξεγελιούνται, όταν απλά έχουν να κάνουν με...πλημμελώς ντυμένες γυναίκες.
Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ εκμυστηρεύθηκε ότι αυτή υπήρξε και η δική του πηγή ανησυχίας, που ετεροχρόνισε την υπογραφή του στο νόμο.
"Η νεολαία μας ντύνεται πολύ ελαφρά, όταν τελειώνει ένα πάρτι, μια διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο. 'Άρα, πώς ο ταξιτζής θα είναι βέβαιος, για το αν μεταφέρει πράγματι μια πόρνη"; διερωτήθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κάνοντας δήλωση στην 'NYP'.
Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου