Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε η Σίλβια Κριστέλ, η σταρ της «Εμμανουέλας»

H Σίλβια Κριστέλ, η ολλανδή ηθοποιός που έγινε διάσημη ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Εμμανουέλα», πέθανε τη νύχτα στον ύπνο της σε ηλικία 60 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης της. Η Κριστέλ αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Η Κριστέλ υπήρξε η ηθοποιός που άλλαξε το ερωτικό σινεμά και ως έναν βαθμό τον τρόπο που γυρίζονται ταινίες συνολικά, με τον διάσημο ρόλο της στην «Εμανουέλα» στη δεκαετία του ’70. Από το 2000 έπασχε από καρκίνο τον οποίο πολέμησε γενναία για πάνω από μια δεκαετία.
Τον περασμένο Ιούλιο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και η Κριστέλ έπεσε σε κώμα. Ο ατζέντης της δεν διευκρίνισε αν η ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο ή στο σπίτι της. Είπε ότι η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, γράφοντας ένα θλιβερό τέλος σε μια μάλλον άνιση ζωή.
Παρά την πρωτοφανή αποδοχή των ταινιών της και παρά τις εισπράξεις-ρεκόρ, η ίδια η Κριστέλ ελάχιστα καρπώθηκε. Για τον ρόλο της στην «Εμμανουέλα» (1974), έλαβε ως αμοιβή μόλις 6.000 δολάρια, με την ταινία, μολονότι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, να σημειώνει εισπράξεις 100 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως! Στη δεύτερη ταινία της σειράς, η οποία στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Εμμανουέλα Νο2: η Αντιπαρθένα», η Κριστέλ έλαβε 100.000 δολάρια, ποσό που και πάλι εκτιμήθηκε ως μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα του φιλμ.
Δέσμια της εικόνας και του ρόλου της στην «Εμμανουέλα», η Κριστέλ δεν κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τη φιλμογραφία του σοφτ πορνό. Ακόμη και όταν αναζήτησε μια καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθώντας τον βρετανό ηθοποιό και δεύτερο σύζυγό της Ιαν ΜακΣέιν, βρέθηκε να της προτείνονται σταθερά σενάρια με ρόλους ως αντικείμενο του πόθου. Και όταν θα μπορούσε να βγάλει τουλάχιστον πολλά χρήματα, εκείνη, δέσμια άλλων δαιμόνων όπως η χρήση κοκαΐνης, έκανε τραγικές επιλογές.
Στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Hunting Emmanuelle» η Κριστέλ περιγράφει πώς εξαιτίας της εξάρτησής της από την κοκαΐνη και της ανάγκης της για ρευστό, πούλησε στον ατζέντη της για μόλις 150.000 δολάρια τα ποσοστά της στην σεξοκωμωδία «Private Lessons» (1981), η οποία ξεπέρασε τα 26 εκατ. δολάρια εισπράξεις μόνο στις ΗΠΑ!
Πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου