Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για τα ουρητήρια σε σχήμα ζουμερών χειλιών

Ένα πολυτελές νέο γαλλικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει και θα αντικαταστήσει τα ουρητήρια του που θυμίζουν γυναικείο στόμα με κραγιόν, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί άκρως σεξιστικό. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από τους πελάτες τους για τυχόν προσβολή.
Αντιδράσεις για τα ουρητήρια σε σχήμα ζουμερών χειλιών
Τα κατακόκκινα ανοιχτά χείλη στη θέση ουρητηρίων αποτελούν κατασκευή της ολλανδής καλλιτέχνιδας Μάικε Φαν Σίτζντελ που χρησιμοποιείται συχνά, οπότε και το εστιατόριο που άνοιξε πριν τρεις εβδομάδες θεώρησε πως θα ήταν αρκετά πρωτότυπο να διακοσμήσει με την κατασκευή τις ανδρικές τουαλέτες.
Ωστόσο, μετά τα σχόλια της πρώην πολιτικής συμβούλου, συγγραφέα και φεμινίστρια Αν Σάμερς περί προσβλητικής κατασκευής το εστιατόριο αποφάσισε να αποσύρει τις εν λόγω λεκάνες.
"Ο μισογυνισμός είναι πολύ διαδεδομένος και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα μισογυνισμού" είχε σχολιάσει η Αν Σάμερς.
"Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν προσβάλαμε κάποιον. Σήμερα θα τα αφαιρέσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του εστιατορίου.
Η Αυστραλία βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικού διαλόγου για τον σεξισμό μετά την κίνηση της Τζούλια Γκίλαρντ, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας, η οποία τυχαίνει να είναι ανύπανδρη, να κατηγορήσει για μισογυνισμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου