Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Σήκωσαν» 3.600 iPad mini αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων, αλά... Goodfellas

Το κτίριο που η ληστεία του 1978 έκανε διεθνώς διάσημο μέσω της ταινίας έρχεται ξανά στη δημοσιότητα για τον ίδιο λόγο. 

«Σήκωσαν» 3.600 iPad mini αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων, αλά... Goodfellas  

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας μπήκαν στο κτίριο εμπορευμάτων του αεροδρομίου, πήραν ένα από τα φορτωτικά μηχανήματα που υπήρχαν εκεί και ανενόχλητοι άρχισαν να βάζουν ολόκληρές παλέτες με συσκευασίες των νέων iPad στο φορτηγό τους. Μάλιστα, εάν δεν τους διέκοπτε ο φρουρός που γύριζε από το βραδυνό του γεύμα, θα είχαν πάρει πολύ περισσότερες, όπως είπαν πηγές της αστυνομίας αργότερα.

Το φορτηγό κατάφερε να βγει από το χώρο ανενόχλητο και να εξαφανιστεί. Οι αρχές υποψιάζονται ότι υπάρχει συνεργός τους στο προσωπικό και υποβάλλει υπαλλήλους σε τεστ αλήθειας.
Ο αμερικανικός Τύπος δεν άργησε να συνδέσει το γεγονός με την ληστεία του 1978, όταν ομάδα κακοποιών «σήκωσε» 5 εκατ. δολάρια μετρητά και κοσμήματα σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων, σχεδόν την ίδια περίοδο, στις 11 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ληστεία μετρητών που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ εάν συνυπολογιστεί ο πληθωρισμός, καθώς η λεία φτάνει τα 21 εκατ. δολάρια σήμερα.
Η επική ληστεία αποδόθηκε στον James “Jimmy the Gent” Burke, συνεργάτη της οικογένειας μαφιόζων Λουτσέζε.
Ο ίδιος φαίνεται ότι γλίτωσε εξοντώνοντας ουσιαστικά όλους τους συνεργούς του, κάτι που αποδίδει αριστοτεχνικά 12 χρόνια αργότερα στην μεγάλη οθόνη ο Μάρτιν Σκορσέζε με το εξαιρετικό Goodfellas και τους Ντε Νίρο, Λιότα και Πέσι στο καστ.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου