Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για τα μέτρα!

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για τα μέτρα!
Οι (βυσματούχοι)υπάλληλοι της Βουλής (που μεχρί σήμερα δεν είδαν σχεδόν κάμια μείωση στο μισθό τους, την ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα πεινάει) αντιδρούν στην εξομοίωσή τους με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους(λες κι αυτοί είναι κάτι ανώτερο!!)
Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας μετά τις 19:00 αποφάσισαν οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής(είναι λίγο δύσκολο να θεωρείται ότι θα εξισωθείς με κάποιον όταν εσύ παίρνεις 16 μισθούς όλοκληρους και οι υπόλοιποί 12 και βλέπουμε).
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος(λες και θα είναι η μόνη), διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο»(γιατί δεν λένε ότι απλά φοβούνται ότι θα χάσουν κάποια από τα απείραχτα μηνιάτικα τους, που με τόσο κόπο??? εξασφάλισαν).
Οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της Βουλής ήταν έντονες (φωνές και ουρλιαχτά, αφού αυτοί που δουλεύουν είναι συγγενείς πολιτικών και μπορούν να φωνάξουν στην οικογένεια), ενώ ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών.
Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν ακόμη και με διακοπή της εκπομπής του καναλιού της Βουλής(χα,χα λες και το παρακολουθεί κανένας και θα μας λείψει), με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην είσοδο των γραφείων του.
Το άρθρο προέρχεται από το newsbeast.gr ενώ όλα τα σχόλια στις παρενθέσεις είναι δικά μου. Προχώρησα σ'αυτά τα ειρωνικά σχόλια γιατί νοιώθω μια μικρη(!!!) αγανάκτηση βλέποντας τους πιο βολεμένους υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα να μιλάνε για δικαιοσύνη.Ελπίζω να μην έθιξα κανέναν και αν το έκανα, παρακαλώ, διορθώστε με.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου