Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δήμαρχος ετών …τεσσάρων!

Ο δήμαρχος της μικροσκοπικής τουριστικής πόλης Ντόρσετ, στη Μινεσότα, είναι γνωστός για την αγάπη του στο παγωτό και στο ψάρεμα. Και μπορεί να μην είναι και το πρώτο μπόι, αλλά έχει τον σερίφη της κομητείας στο τσεπάκι του!
Πρόσφατα, έδειξε τι αξίζει, όταν οδήγησε μια ομάδα 20 ατόμων σε μία βόλτα στο κοντινό μονοπάτι Heartand, για να μαζέψουν λεφτά για φιλανθρωπικό ίδρυμα. Φορούσε το αγαπημένο του μαύρο καπέλο, στολισμένο με δολώματα ψαρέματος και μία μεγάλη κονκάρδα με τη φωτογραφία του και έμοιαζε ανεξάντλητα ενεργητικός.
 
Είναι ο Ρόμπερτ Ταφτς ή απλά Μπόμπι και είναι μόλις τεσσάρων ετών. Ακόμα δεν έχει πάει στο σχολείο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει τις περσινές εκλογές για τη δημαρχεία του Ντόρσετ. ΟΚ, την περσινή …κλήρωση.
Το Ντόρσετ, που αυτοαποκαλείται ως η “Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Εστιατορίων”, έχει πληθυσμό μόλις 28 κατοίκων και καμία επίσημη δημοτική αρχή. Κάθε χρόνο, οι πολίτες μαζεύονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ “Γεύση του Ντόρσετ” και κληρώνουν έναν τυχερό, ο οποίος θα είναι ο δήμαρχος.

Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσες φορές θέλει – κάθε ψήφος κοστίζει 0,78 ευρώ. Ο Μπόμπι, που είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, θα κληρώσει τον επόμενο δήμαρχο στις 4 Αυγούστου και ελπίζει να επιλέξει το χαρτάκι με το δικό του όνομα. 
 
Ο …μίνι δήμαρχος, σαν σωστός πολιτικός, κάνει βόλτες στο Ντόρσετ, χαιρετά τον κόσμο και μοιράζει κάρτες της προεκλογικής του εκστρατείας. Στη μία πλευρά της κάρτας, απεικονίζεται ο ίδιος, με σοβαρό κούρεμα, να φορά ένα γιλέκο ψαρέματος πάνω από ένα σακάκι κοστουμιού. Η άλλη πλευρά, δείχνει τον Μπόμπι να κάθεται σε μια κούνια με την κοπέλα του, Σόφι. “Θα μου άρεσε να είμαι ο δήμαρχός σας, όσο αγαπώ τη Σόφι”, το σλόγκαν του.
“Νομίζω ότι είναι ένας χαριτωμένος διαβολάκος και νομίζω πολλοί άνθρωποι τον βλέπουν όπως εγώ κι αυτό είναι καλό”, είπε ο σερίφης της κομητείας, Κόρι Όκς. “Πόσο συχνά βλέπεις ένα μικρό παιδί να είναι τόσο άνετο και να μην φοβάται να δείξει την  προσωπικότητά του; Είναι φοβερός”, πρόσθεσε.
 
Η δουλειά του Μπόμπι ως δήμαρχος είναι να καλωσορίζει τους ανθρώπους που έρχονται στο Ντόρσετ, που βρίσκεται ανάμεσα στα πεύκα και τις λίμνες της βόρειας Μινεσότα. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εσόδων για την μικρή πόλη, της οποίας ο κεντρικός δρόμος είναι γεμάτος κάθε είδους εστιατόρια.
“Έχει κάνει καλή δουλειά και φοβερές δημόσιες σχέσεις για την πόλη”, δήλωσε η μητέρα του, Έμα Ταφτς. Αυτό που έχει σίγουρα ανεβάσει είναι το παγωτό στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας. “Σοκολάτα. Και βανίλια. Φράουλα. Με μαλλί της γριάς. Και σορμπέ ουράνιο τόξο”, οι αγαπημένες του γεύσεις όπως τις απαρίθμησε ο δήμαρχος Μπόμπι.
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου