Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής

Έχει ανακηρυχθεί σε ήρωα των ημερών και έχει απασχολήσει με τη συμπεριφορά του τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για έναν υποδειγματικό δάσκαλο και έναν εξαιρετικό άνθρωπο.
Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής
Ο λόγος για τον Ali Mohammadian, δάσκαλο του δημοτικού σχολείου Sheikh Shaltoot, μιας κουρδικής πόλης στα δυτικά του Ιράν, που αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης σε έναν καραφλό μαθητή του που ήταν ο περίγελος του σχολείου. Ο μόλις 8 χρονών Mahan Rahimi έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας και έκτοτε τα περιπαικτικά σχόλια των συμμαθητών του τον έκαναν να στραφεί στον εαυτό του και να σταματήσει να χαμογελάει.
Ο δάσκαλος, θέλοντας να δώσει τέλος στον εμπαιγμό και τα σχόλια, εμφανίστηκε μία ημέρα στην αίθουσα έχοντας ξυρίσει και ο ίδιος τα μαλλιά του. Λίγες ημέρες αργότερα και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, τον επαίνεσε, η κυβέρνηση πρόσφερε οικονομική στήριξη για την ιατρική περίθαλψη του μαθητή και η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας του.
Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής
Ο ίδιος στην εφημερίδα Guardian δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που αυτή η κίνηση άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων και που όλοι αντέδρασαν τόσο θετικά. Οι συμμαθητές του Mahan έγιναν οι υποστηρικτές του και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό του».
Μία σπουδαία πράξη ανθρωπιάς που λειτουργεί παραδειγματικά σε μία εποχή όπως η σημερινή που ο ρόλος των δασκάλων και των καθηγητών τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου