Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

10 απίθανα… νόστιμα ρεκόρ!

Περίοπτη θέση έχουν στο βιβλίο Guinness, τα ρεκόρ που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τα ποτά και το φαγητό. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, κάποιοι τολμηροί αποπειράθηκαν να το κάνουν πράξη και πέτυχαν να κερδίσουν μια θέση στο βιβλίο και κάποιες φορές ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό. Με φαντασία, δημιουργικότητα και μεθοδικότητα, πέτυχαν κάτι που στους περισσότερους θα φάνταζε ανέφικτο. Τα περισσότερα ρεκόρ έχουν καταγραφεί μέσα στην τελευταία δεκαετία και δεν έχουν καταρριφθεί μέχρι σήμερα…
Η μεγαλύτερη «περιστρεφόμενη» βάση πίτσας
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Ακόμα και από μόνο του, είναι πολύ εντυπωσιακό το θέαμα μιας ζύμης για πίτσα να «πετιέται» και να στροβιλίζεται στον αέρα. Θέλει τέχνη και μαεστρία. Ο Tony Gemignani στην Αμερική, έβαλε όλες του τις δυνάμεις και πέτυχε για δύο ολόκληρα λεπτά- να περιστρέφει στον αέρα μια βάση πίτσας διαμέτρου 80 εκατοστών. Το ρεκόρ σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο στη Μινεάπολη της Μινεσότα το 2006 και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί ανάλογη… μαγειρική απόπειρα.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο hot dog προς πώληση;
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Μπορεί να αντιστεκόμαστε δύσκολα στη μυρωδιά ενός καλογεμισμένου hot dog, αλλά μάλλον, δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις αντοχές μας, αφού στην Αμερική, η δραστήρια εταιρία κρεάτων, Gorilla Tango Novelty, δημιούργησε ένα hot dog τεραστίων διαστάσεων, που ξεπερνά τα 3 κιλά και κοστίζει περίπου 40 δολάρια. Είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Μάρτιο του 2011 και κρατά μέχρι σήμερα, το ρεκόρ του μεγαλύτερου hot dog στον κόσμο.
Το ακριβότερο σοκολατένιο αυγό που πουλήθηκε σε δημοπρασία
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο, ένα σοκολατένιο αυγό να πωλείται και μάλιστα, πανάκριβα σε δημοπρασία. Όμως στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2012, συνέβη κι αυτό. Ένα τεραστίων διαστάσεων σοκολατένιο αυγό πωλήθηκε προς 7000 λίρες (περίπου 8200 ευρώ). Την φαεινή ιδέα να κατασκευάσουν το συγκεκριμένο αυγό είχαν οι Βρετανοί William Curley, Amy Rose Curley, Alistair Birt, Sarah Frankland, Melissa Paul και Rhiann Mead και η ιαπωνικής καταγωγής, Suzue Curley.
Το μεγαλύτερο σοκολατένιο νόμισμα
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Ζυγίζει περίπου 1.000 κιλά, και κατασκευάστηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 στο Καράκας της Βενεζουέλας, για το οποίο εγάστηκαν πάνω από 80 άτομα.
Το ακριβότερο cocktail στον κόσμο
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Κυριολεκτικά το συγκεκριμένο cocktail «μοσχοπουλήθηκε», αφού το κόστος του έφτασε τις 5500 λίρες (περίπου 6500 ευρώ). Το συγκεκριμένο cocktail δημιούργησε ο Ιταλός Salvatore Calabrese, ενώ η πώληση έγινε στο Salvatore’s Bar, στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2012.
Η μεγαλύτερη ποσότητα πουρέ πατάτας που φτιάχτηκε ποτέ
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Μάλλον μυθικών διαστάσεων, η συγκεκριμένη μερίδα πουρέ ξεπερνάει τα 1000 κιλά και δημιουργήθηκε από τον Γάλλο σεφ Joël Robuchon, τον Σεπτέμβριο του 2012, στο θεματικό πάρκο Futuroscope.
Η μεγαλύτερη φρατζόλα ψωμιού
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Με βάρος περίπου 1500 κιλά, η συγκεκριμένη φρατζόλα ψωμιού δημιουργήθηκε από τον Joaquim Goncalves, στον Παναμά της Βραζιλίας, τον Νοέμβριο του 2008, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα των Παγκόσμιων Ρεκόρ. Μέχρι σήμερα είναι η πιο μεγάλη φρατζόλα ψωμιού στον κόσμο.
Η μεγαλύτερη μπριζόλα
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Με μήκος 30 περίπου μέτρα, σίγουρα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, μπριζόλα, που έχει κοπεί ποτέ. Το ρεκόρ ανήκει στον Ισπανό Francisco Alonso και καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2012.
Το μακρύτερο σάντουιτς
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Τέλος, το μακρύτερο σάντουιτς στον κόσμο έχει μήκος 735 μέτρα και φαντάζει… ατέλειωτο. Δημιουργήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου, τον Μάιο του 2011.
Το μεγαλύτερο ψηφιδωτό από καραμέλες
perierga.gr - 10 απίθανα... νόστιμα ρεκόρ!
Κυριολεκτικά πρόκειται για «γλυπτό», μόνο που τρώγεται κι έχει σημειώσει το δικό του μοναδικό ρεκόρ… Με βάρος 267 κιλά, 18 εκατοστά ύψος, 1,55 μέτρα μήκος και 1,24 μέτρα πλάτος, δύσκολα θα καταρριφθεί το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το τεραστίων διαστάσεων «γλυπτό» σχεδιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, από την αλυσίδα καταστημάτων Namba Walk, στην Ιαπωνία.
Πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου