Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρόταση για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»

Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στην 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκειας 20 λεπτών τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι εφόσον, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μπορέσουν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, υπάρξουν χρονικές δεσμεύσεις για τις διαπραγματεύσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τότε και μόνο τότε ο ίδιος θα μπορούσε να συμφωνήσει και σε σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης, ακόμα κι αν δεν θα ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα από ώρα σε ώρα. Οι δηλώσεις από πλευράς ΝΔ θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.Το άρθρο έχει παρθεί από το in.gr.

Τελικά απ' ότι φαίνεται μετά και τις συνεχόμενες παραιτήσεις βουλευτών (βλέπε Λιάνης) και κυρίως την πίεση του κόσμου, από την οποία προήλθαν και οι παραιτήσεις, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι. Το τι τελικά θα αποφασίσει δε το ξέρουμε, αλλά ότι τα έχει κάνει σκατά, μετά συγχωρήσεως, είναι αλήθεια. Τώρα όσο για το σχήμα που θα προκύψει μια τεράστια απαισιοδοξία υπάρχει, αλλά τουλάχιστον είναι θετικό ότι βγήκε έστω και για λίγο από τον κόσμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου