Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερος ο αστυνομικός, σε δίκη 10 πολίτες

Τον αστυνομικό των ΜΑΤ, που ξυλοκόπησε άγρια φωτορεπόρτερ, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω, τον άφησαν ελεύθερο. Χωρίς να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη, αναθέτοντας την υπόθεση σε πταισματοδίκη.
Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη δέχεται την επίθεση του αστυνομικού των ΜΑΤ (ΑΠΕ -ΒΛΑΧΟΣ) 
 Αντίθετα, τους δύο από τους 10 νεαρούς που συνέλαβαν προχθές τους οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στον εισαγγελέα και από 'κεί στον ανακριτή με βαριά κατηγορία και άλλους επτά στο Αυτόφωρο για «απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών».
Το γεγονός ότι στην περίπτωση του αστυφύλακα υπάρχει όγκος αδιάψευστου οπτικού φωτογραφικού υλικού να χτυπά τη φωτορεπόρτερ του πρακτορείου «Eurokinissis», Τατιάνα Μπόλαρη, προφανώς για την Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν αποτέλεσε καν ένδειξη ενοχής! Και πρέπει, στη δική του περίπτωση, πρώτα να βεβαιωθεί από ιατροδικαστή η πράξη και η βαρύτητά της και στη συνέχεια, όταν πια η υπόθεση θα έχει περάσει στο... χρονοντουλάπο της μνήμης, να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.
Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, συνελήφθη χθες το πρωί κατηγορούμενος για «εξύβριση», «απρόκλητη σωματική βλάβη» και «βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της φωτορεπόρτερ». Οδηγήθηκε με άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μόνο και μόνο για να... αφεθεί ελεύθερος από τον εισαγγελέα, ο οποίος δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη σε βάρος του.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η υπόθεση είναι αρμοδιότητας πταισματοδίκη, όπου και την παρέπεμψε, ώστε να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.
Ο πταισματοδίκης είναι αυτός που θα μελετήσει και την έκθεση της ιατροδικαστικής εξέτασης (αναμένεται), από την οποία θα φανεί αν και σε ποιο βαθμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες στην Τατιάνα Μπόλαρη. Οσο για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που χτύπησαν τους υπόλοιπους έξι εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ), αυτοί δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
Εν αντιθέσει με τον αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος είχε κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία την Προστασία των συναδέλφων του ώστε να μην εκτεθεί σε αδιάκριτα βλέμματα, οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν είχαν την ίδια μεταχείριση και πέρασαν αναγκαστικά μπροστά από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Δύο, μάλιστα, παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διατάραξη κοινής ειρήνης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου». Ενας νεαρός συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι επτά παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Κατά περίσταση κατηγορούνται για τα πλημμελήματα: «απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού», «εξύβριση», «αντίσταση κατά της αρχής» και «παράνομη οπλοφορία».
Πάντως, η Τατιάνα Μπόλαρη δεν αρκέστηκε στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ότι διερευνάται η καταγγελία της, αλλά το ίδιο κιόλας βράδυ μετά τον ξυλοδαρμό της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το αίτημα που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της, να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας για να μεταβεί στα δικαστήρια, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού, δεν ικανοποιήθηκε. Ο συνήγορός της μίλησε με τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος του συνέστησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Εκείνη τους παρέπεμψε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς -όπως τον ενημέρωσε- διεξαγόταν ανάκριση.
Πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου