Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Wikipedia τέλος για τους Ιταλούς!


H Wikipedia απενεργοποίησε τον ιταλικό δικτυακό της τόπο σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του νόμου του Silvio Berlusconi, ο οποίος επιβάλει νέους περιορισμούς σε εφημερίδες και ιστοσελίδες με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν οι αστυνομικές υποκλοπές. Ταυτόχρονα οι Ιταλοί κατέβηκαν στους δρόμους με φίμωτρα κάνοντας διαδήλωση!
Η κυβέρνηση Berlusconi προσπαθεί εδώ και καιρό να περάσει νόμο από την ιταλική Βουλή που θα υποχρεώνει τους διαχειριστές ιστοσελίδων να τροποποιούν κάθε περιεχόμενό τους που κρίνεται προσβλητικό. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται από οποιοδήποτε διαδικτυακό δημοσίευμα διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εντός 48 ωρών τη διόρθωσή του, ανεξάρτητα από το αληθές των πληροφοριών που κρίνονται ως προσβλητικές και τις πηγές του (DDL intercettazioni, Wiretapping Act). Μάλιστα το διορθωμένο δημοσίευμα θα πρέπει να αναρτάται χωρίς σχολιασμό.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή της Wikipedia προς τους χρήστες "η υποχρέωση να εκδίδουμε στην ιστοσελίδα μας διορθώσεις, χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα να τις συζητήσουμε και να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς είναι απαράδεκτη καταπάτηση της ελευθερίας μας και της ανεξαρτησίας της Wikipedia".
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου