Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για να μην σας ξεχάσουμε!

Προκλητικά και εκβιαστικά απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ σχετικά με το αν θα δοθούν στη χώρα μας και πότε οι γερμανικές αποζημιώσεις. «Εχω την βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα. Να επικεντρωθούμε στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά κοβοντας την συζήτηση. Φυσιολογική αντίδραση καθώς μια τέτοια εξέλιξη και την Ελλάδα θα ισχυροποιούσε και την Γερμανία θα… γονάτιζε!

Από εκεί και πέρα οκ. Ρέσλερ σημείωσε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός καθώς όσοι επιθυμούν να επενδύσουν ”θα επενδύσουν σε μια κοινή Ευρώπη”.
Αποτέλεσμα της πορείας των συνομιλιών είναι ότι ήδη, όπως αποκάλυψε ο κ. Ρέσλερ, έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία μικρομεσαίας επιχείρησης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που θα γίνει στην Καλαμάτα στον κλάδο ελαιουργίας (απόβλητα-πλίνθοι ελιάς) μεταξύ των εταιρειών OlioBric και εταιρεία Κλίμης και θα δημιουργήσει 50 θέσεις εργασίας και άλλη μια επένδυση στον τομέα της αρχιτεκτονικής παρέμβασης στον τουρισμό μεταξύ ενός Έλληνα και ενός Γερμανού αρχιτέκτονα αρχικά για ένα γήπεδο γκολφ σε τουριστική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Αναφέρθηκε δε ότι υπάρχει ενδιαφέρον χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία για την αξιοποίηση ζεόλιθου.Πηγή:kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου