Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γέρνει ο Big Ben!

Το κτίριο-σύμβολο του Λονδίνου και της Μ. Βρετανίας γενικότερα φαίνεται πως μιμείται τον πύργο της Πίζας. Η κλίση που έχει πάρει το "μεγάλο ρολόι" είναι εμφανής και δια γυμνού οφθαλμού.


Το πρόβλημα με τον ύψους 96 μέτρων, διάσημο πύργο του Λονδίνου εντοπίστηκε μετά από μελέτη που διενεργήθηκε με αφορμή την κατασκευή μιας νέας γραμμής του μετρό την πόλης. Η συνέπεια είναι ο Big Ben να έχει βυθιστεί ανομοιόμορφα στο έδαφος, παίρνοντας μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Τζον Μπέρλαντ, «η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Parliament Square και κοιτάξετε προς τον ποταμό. Άκουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι δεν είναι τελείως ίσιος και είχαν δίκιο». Η μετατόπιση του πύργου έχει φτάσει τις 0,26 μοίρες, ενώ η απόκλιση από την κορυφή του ως το έδαφος φτάνει το ένα μέτρο!
Ο ερευνητής καθησυχάζει πάντως τους Άγγλους, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον. Αρκεί να μην επιταχυνθεί απότομα η κλίση...

Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου