Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα καλύτερα tweets για το 2011

Το Twitter ανακοίνωσε τη λίστα με τα καλύτερα tweets της χρονιάς. Από την αραβική άνοιξη, στο ακούσιο μήνυμα για την δολοφονία του Μπιν Λάντεν.
Το κοινωνικό δίκτυο του Twitter με χιλιάδες θαυμαστές παγκοσμίως δημοσίευσε τα καλύτερα σχόλια που φιλοξενήθηκαν στην ιστοσελίδα του κατά το έτος του 2011.
*"Welcome back Egypt #Jan25" (Καλώς ήρθες και πάλι Αίγυπτο #25 Ιανουαρίου)
Ο Wael Ghonim, ένας διευθυντής μάρκετινγκ της Google, έγινε σύμβολο της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο, όταν συνελήφθη και έμεινε αιχμάλωτος για περίπου 12 μέρες από τις αρχές του Καΐρου. Κατά την αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο, έγραψε στο "Twitter" του την παραπάνω φράση.
Ο ίδιος θέλησε να μείνει μακριά από την δημοσιότητα και παράλληλα δήλωσε: "Δεν είμαι ήρωας. Οι αληθινοί ήρωες είναι οι νέοι που βρίσκονται πίσω από αυτή την επανάσταση. Με την θέληση του Θεού, θα καθαρίσουμε αυτή την χώρα από τα σκουπίδια".
*"Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event)." (Ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το Abbottabad στην μία το βράδυ.. είναι ένα σπάνιο γεγονός)
Ο Sohaib Athar, ένας σύμβουλος που εργαζόταν στο Abbottabad του Πακιστάν, επισκέφτηκε την στρατιωτική πόλη, για να κάνει ένα διάλειμμα από τον "αθέμιτο ανταγωνισμό" και να ηρεμήσει.
Όμως, δεν γνώριζε ότι θα κατέληγε να είναι το κέντρο της προσοχής των μέσων όλου του κόσμου, όταν παρατήρησε ένα ελικόπτερο να ίπταται στον ουρανό την 1 Μαΐου, γεγονός που ήταν ασυνήθιστο, αν λάβουμε υπόψιν ότι πετούσε εν μέσω νυκτός.
Το μήνυμά του στο Twitter, αποτέλεσε άθελά του την πρώτη αναφορά σχετικά με την επιδρομή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία κορυφώθηκε με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
*"my daughter her name is sarah m. rivera" (Η κόρη μου το όνομά της είναι sarah m. rivera)
Ένας άστεγος άντρας ονόματι Daniel Morales που ζούσε στην Νέα Υόρκη επανενώθηκε πάλι με την κόρη ύστερα από αρκετά χρόνια με την βοήθεια της κοινωνικής ιστοσελίδας.
Τον Φεβρουάριο, στον Πορτορικανό άντρα δόθηκε ένα προπληρωμένο κινητό τηλέφωνο από μία οργάνωση με το όνομα "Underheard", η οποία βοηθά τους άστεγους ανθρώπους.
Ο Morales χρησιμοποίησε το κινητό, για να δημιουργήσει μία προσωπική σελίδα στο Twitter, όπου και έγραψε "η κόρη μου το όνομά της είναι sarah m. rivera", ενώ αργότερα ανέβασε μία φωτογραφία της στην ηλικία των 16 ετών και το κινητό του τηλέφωνο. Η Sarah, που είναι σήμερα 27 ετών, επικοινώνησε με τον πατέρα της την επόμενη μέρα.
*"This lockout is really boring..anybody playing flag football in Okc.." (Το lockout είναι πραγματικά βαρετό.. ο καθένας παίζει ποδόσφαιρο στην Οκλαχόμα)
Κατά την διάρκεια της φετινής αναμέτρησης ανάμεσα σε παίκτες του μπάσκετ στο NBA των ΗΠΑ και των αθλητικών αρχών, ο Kevin Durant, παίκτης την ομάδας "Oklahoma City Thunder" έψαχνε για ένα πιο ανταγωνιστικό άθλημα. Έτσι, τον Οκτώβριο, ρώτησε αν κανείς θα ήθελε να παίξει μία εκδοχή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.
Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες αντί να ακινητοποιούνται στο έδαφος από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, η αμυντική ομάδα πρέπει να αποσύρει μία σημαία ή ζώνη σημαίας από εκείνον που μεταφέρει την μπάλα, για να σκοράρει.
*"Brooms up London!"(Πάνω οι σκούπες Λονδίνο)
Αυτό τον Αύγουστο, οι εξεγέρσεις σε όλο το Λονδίνο πυροδότησαν μία δηκτική απάντηση από τους θυμωμένους πολίτες σχετικά με τις ζημιές στις κοινότητες στο νότιο τμήμα της πόλης.
Μέσα από το Facebook και το Twitter οργάνωσαν μία μαζική προσπάθεια να καθαριστούν οι περιοχές που επηρεάστηκαν. Η αρχή έγινε από τον ηθοποιό Andrew Hayden-Smith και περίπου 70.000 χρήστες κινητοποιήθηκαν.
*"Earthquake" (Σεισμός)
Αυτό ήταν πραγματικά ένα πολύ συλλογικό σχόλιο, στις 11 Μαρτίου του 2011, όταν ξέσπασε ο τραγικός σεισμός των 8.9 ρίχτερ και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, με τους ανθρώπους να στρέφονται σε όποιο κοινωνικό μέσο είχαν πρόσβαση, για να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους και τους φίλους τους.
Το Twitter αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας, αφού πολλοί χρήστες μετέφεραν σημαντικές πληροφορίες και διέδωσαν καίρια στοιχεία σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
*"Subtitles are always so bad." (Οι υπότιτλοι είναι πάντα τόσο κακοί)
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακή ποιότητα των υποτίτλων για το σχολιασμό των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών αγώνων, η Julia Probst, μία αναγνώστης χειλιών, έγραψε μία εναλλακτική εκδοχή του Νοεμβρίου, δημοσιεύοντας αυτά που δήλωσαν οι παίκτες και οι προπονητές κατά την διάρκεια των αγώνων.
Το έργο της όχι μόνο αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κωφούς ανθρώπους, αλλά προσέφερε μία κρυφή ματιά στα μυστικά του αθλήματος.
*"Ercis central mosque behind the apartment building..." (Στο Erciş το κεντρικό τζαμί πίσω από την πολυκατοικία ...)
Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, τον Οκτώβριο, Okan Bayulgen, ένας παρουσιαστής ειδήσεων τοπικού καναλιού ανακούφισε χιλιάδες κόσμου. Ένας από τους "followers" στο  Twitter του έδωσε μία διεύθυνση για το που θα μπορούσαν να έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε την διεύθυνση και μερικές ώρες αργότερα η πυροσβεστική έσωσε δύο ακόμα άτομα.
*"Hey @Mortons - can you meet me at the newark airport with a porthouse when I land in two hours?" ("Γεια σου @ Mortons - μπορείτε να με συναντήσεις στο αεροδρόμιο Newark με μία μπριζόλα  όταν προσγειωθώ σε δύο ώρες;"
Στις 17 Αυγούστου, ο Peter Shankman, ένας οικονομικός σύμβουλος έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής, όταν πείνασε και ανακοίνωσε την επιθυμία του για μία μπριζόλα από το αγαπημένο του εστιατόριο.
Προς ανακούφισή και μεγάλη του έκπληξη, στο αεροδρόμιο τον περίμενε ένας σερβιτόρος από το εστιατόριο κρατώντας το πολύτιμο γεύμα του.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου