Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο τρομερός αρχιπειρατής αποδείχθηκε τραγικά... ηλίθιος

Με δόλωμα το γύρισμα ντοκιμαντέρ για την σπουδαία ζωή του, οι διωκτικές Αρχές τον έβαλαν πίσω από τα κάγκελα.

Ο τρομερός αρχιπειρατής αποδείχθηκε τραγικά... ηλίθιος 

Ο Μοχάμεντ Αμπντί Χασάν ή όπως είναι το παρατσούκλι του στη Σομαλία ο «Φαφλατάς» απέδειξε με τον πιο κωμικό τρόπο πόσο δίκιο είχαν αυτοί που του το απέδωσαν.

Ο ΟΗΕ τον έχει περιγράψει ως έναν από τους πλέον διάσημους και ισχυρούς ηγέτες της πειρατίας στη Σομαλία. Στο παλμαρέ του περιλαμβάνεται και η κατάληψη του σούπερ τάνκερ Sirius Star, για το οποίο οι σαουδάραβες ιδιοκτήτες του πλήρωσαν ακρετά εκατομμύρια σε λύτρα.
Επί χρόνια επικεφαλής ενός μεγάλου δικτύου πειρατών που οργάνωσε δεκάδες ακόμη πειρατείες εμπορικών πλοίων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λύτρα, ο Φαφλατάς κατάφερε να παραμείνει ασύλληπτος και τον Ιανουάριο «ανακοίνωσε» ότι εγκαταλείπει την πειρατεία για να γίνει νομοταγής και να ωθήσει και άλλους στο... σωστό δρόμο. Ουσιαστικά δηλαδή προσπάθησε να βγει από την παρανομία χωρίς να χάσει τα κέρδη που αποκόμισε.
Οι βελγικές διωκτικές Αρχές ωστόσο, δεν του έκαναν το χατήρι. Για την πειρατεία του Pompei, ενός βελγικών συμφερόντων σκάφους, είχαν σχηματίσει δικογραφία εναντίον του και προσπαθούσαν επί μεγάλο διάστημα να τον καθίσουν στο σκαμνί. και το κατάφεραν εκμεταλλευόμενες τη ματαιοδοξία του... Φαφλατά.
Πράκτορες τον προσέγγισαν στη Σομαλία και υποστήριξαν ότι ήταν δημοσιογράφοι εκπρόσωποι εταιρείας παραγωγής, που ήθελαν να κάνουν για αυτόν ένα ντοκιμαντέρ που να παρουσιάζει τη διαδρομή του στην πειρατεία στις ανοιχτές θάλασσες. Και ο Φαφλατάς τσίμπησε» το δόλωμα.
Μάλιστα, όχι μόνο δέχθηκε, εκθέτοντας τον εαυτό του σε μία πιθανή επιχείρηση σύλληψης στη Σομαλία, αλλά τους βοήθησε, πηγαίνοντας ο ίδιος, μαζί με τον στενότερο συνεργάτη του, στο Βέλγιο!
Ο ίδιος πίστευε ότι θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο με την εταιρεία, ενώ θα τον κερνούσαν βέλγικα σοκολατάκια και μπύρα. Αντ' αυτού, μόλις πάτησε το πόδι του στις Βρυξέλλες, τον υποδέχθηκαν με χειροπέδες...
Πηγή:e-go.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου