Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Άνδρας κάλεσε το 100 γιατί μία γάτα τού έφαγε το μπέικον

Ένας άνδρας κάλεσε το 999 (το αντίστοιχο νούμερο του δικού μας 100), για να υποβάλει μήνυση εναντίον μίας γάτας η οποία έφαγε το μπέικόν του, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Yorkshire Evening Post, στο οποίο περιγράφονται μερικές από τις πιο περίεργες κλήσεις που δέχτηκε ποτέ το αστυνομικό τμήμα του δυτικού Yorkshire.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας Βρετανός άνδρας κάλεσε την τοπική αστυνομία, για να καταγγείλει ότι η φίλη του άφησε τη γάτα να φάει το μπέικόν του, προσθέτοντας ότι θέλει να υποβάλει μήνυση. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομικό που ήταν σε υπηρεσία, σε ποιον θα ήθελε να απαγγελθούν κατηγορίες, στη γάτα ή στη γυναίκα, ο άνδρας απάντησε: “και στις δύο”.
  • Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό από την απίστευτη κλήση, καθώς και από άλλες παρόμοια απίθανες, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Πρωινό χωρίς μπέικον δεν "λέει"
Πρωινό χωρίς μπέικον δεν "λέει"

Ο παραπάνω διάλογος, όσο αστείος και αν ακούγεται, είναι μόνο ένα παράδειγμα των πολλών αχρείαστων κλήσεων που γίνονται προς τους αριθμούς που έχει θέσει στη διάθεση του κοινού, για να ενημερώνει για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η βρετανική αστυνομία.
Το παραπάνω ηχητικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, προκειμένου να τονιστεί το γεγονός ότι κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλούν οι αστυφύλακες σε διαλόγους χωρίς ουσιαστικό νόημα, μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιον πολίτη που προσπαθεί να ενημερώσει για ένα πραγματικό πρόβλημα.
“Πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων αν θα προλάβουμε να φτάσουμε σε ένα περιστατικό εκτάκτου ανάγκης εγκαίρως ή όχι”, εξηγεί ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας με τους πολίτες της αστυνομίας του Yorkshire, Tom Donahoe. 
Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κλήσεις προς το 999 αυξάνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημειώνει ότι ενώ ο μέσος όρος κλήσεων, τον υπόλοιπο χρόνο είναι 1000 ανά ημέρα, τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό το νούμερο εκτοξεύεται στις 4500.
“Θα κυνηγήσουμε όσους σπαταλούν τον χρόνο τις αστυνομίας και θέτουν τις ζωές συμπολιτών μας σε κίνδυνο”, πρόσθεσε ο Donahoe, ο οποίος έδωσε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Στο πρώτο, ένας άνδρας κάλεσε πάνω από 100 φορές στον τριψήφιο αριθμό, μέσα σε 4 ώρες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ στο δεύτερο, ένας άλλος άνδρας κάλεσε στις 2 το πρωί, απλά για να ρωτήσει το όνομα ενός ηθοποιού που έπαιζε σε μία σειρά, επειδή δεν μπορούσε να το θυμηθεί σε μία συζήτηση που είχε με τους φίλους του...
Εν τω μεταξύ, η κλήση για τη γάτα - κλέφτη του μπέικον απέκτησε, ήδη, δικό της video στο YouTube:

Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου