Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μας τα πρήξατε με τα τούρκικα!

Τις τελευταίες μέρες, που το κανονικό πρόγραμμα των καναλιών έχει σχεδόν τελειώσει και μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν, παρατηρείται μια στροφή προς τα τούρκικα σίριαλ. Όχι μόνο στη διάρκεια της χρονιάς μείωσαν τις Ελληνικές σειρές και αφαίρεσαν δουλειά από εκατοντάδες ηθοποιούς, αλλά και τώρα που έχουμε τον καημό μας από το μεσοπρόθεσμο, μας φορτώνουν με βλακείες στην τηλεόραση.

Δεν είναι δυνατόν στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όπου η τηλεόραση είναι για ορισμένους ανθρώπους ο μόνος τρόπος διασκέδασης, οι καναλάρχες στο βωμό του εύκολου κέρδους να επιλέγουν συνεχώς αυτές τις τούρκικες αηδίες. 
Αν θυμάμαι καλά το γεγονός αυτό είχε ξαναπαρατηρηθεί με τις λατινοαμερικάνικες σειρές, που κάποτε χτυπούσαν ψηλά νούμερα τηλεθέασης και κρατούσαν τον κόσμομπροστά στις τηλεοράσεις. Ακόμα και μεχρι σήμερα χρησιμοποιούνται από ορισμένα υποκάναλα (βλ. Star) για να καλύψουν απλά με κάτι τα κενά που έχουν στο πρόγραμμα.
Η διαφορά με τα τούρκικα που έχουν αρχίσει να αυξάνουν επικύνδυνα, είναι ότι προβάλλονται σε prime time οπότε θες δε θες την κλείνεις την τηλεόραση. Ειδικά σε δύο κανάλια το Αnt1 και τον Alpha το πράγμα έχει παραγίνει.Ενώ ακόμα μια σειρά στο Mega, απλά ακυρώθηκε. Φτάνει πια με τα τούρκικα, είτε λέγονται "Χίλιες και μία νύχτες", είτε "Το αγιάζι του έρωτα", είτε "Μενεξέ".....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου