Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα ΜΑΤ και η τυφλή αδικαιολόγητη βία τους.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ακούω τόση ώρα στην τηλεόραση να λένε, ότι μετά από τόσες ώρες εκεί και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις που δέχονται τα ΜΑΤ, δικαιολογείται εν μέρει ο εκτροχιασμός τους. Έχω την εντύπωση ότι γι' αυτό πληρώνονται και γι' αυτό εκπαιδεύτηκαν, να μπορούν να συγκρατούν τα πλήθη και όχι να βαράνε στο ψαχνό όποιον βρουν. Η δουλεία τους δεν είναι αυτή, και το ξαναθυμίζουμε ότι η χούντα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εκτός κι αν κάποιοι άλλοι νομίζουν κάτι άλλο. Ο τρόπος που χρησιμοποιούν τα γκλοπ ή τα χημικά δείχνει μίσος, πράγμα που στην περίπτωση αυτή μόνο καλό δεν κάνει. Και μην ακούσω τίποτα για ΕΔΕ και τέτοιες μαλακίες, γιατί θα τρελαθώ. Όποτε ακούγεται για ΕΔΕ, γέλια πιάνουν τώρα πια τον κάθε Έλληνα.Όταν τελειώνει μία΄συγκέντρωση και υπάρχουν 99 τραυματίες και πάνω από 500 με αναπνευστικά προβλήματα, τότε τι μπορεί να πει κάποιος? Ντροπή?Αίσχος? Βρε αντε μου στο...........
Είναι χαρακτηριστικό πως τα γεγονότα ξεκίνησαν χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόκληση από τη μεριά των διαδηλωτών, στη γωνία της Βασιλίσσης Σοφίας και της Λεωφόρου Αμαλίας, όταν μια μικρή ομάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Από κει και πέρα τα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έπεφταν βροχή με τους διαδηλωτές να σκορπίζονται σε Σταδίου, Καραγιώργης Σερβίας και Πανεπιστημίου.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ήθελαν να εκκενώσουν την Πλατεία Συντάγματος με κάθε τρόπο και κόστος εισβάλλοντας τόσο μέσα στην πλατεία όσο και περιμετρικά γύρω από αυτή. 

Όμως η εμφάνιση των αποκαλούμενων κουκουλοφόρων – που την Τετάρτη ήταν “χιλιάδες”, αφού οι περισσότεροι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν από τα χημικά – παρέτεινε τον εφιάλτη.

Τα χημικά έπεφταν αλόγιστα στους διαδηλωτές οι οποίοι σε πείσμα της αστυνομίας παρέμεναν στην Πλατεία, ενώ στήθηκε με τη συνδρομή των εργαζομένων του μετρό πρόχειρο ιατρείο στο μετρό Συντάγματος.
Το ιατρικό καταφύγιο των διαδηλωτών που δέχονταν τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς και απλό κόσμο, αφού οι λιποθυμίες και οι τραυματισμοί ήταν συχνό φαινόμενο δεν γλίτωσε από τη “μανία” της αστυνομίας που δε δίστασε να ρίξει χημικά ακόμα και μέσα στο μετρό!
Παρά το γεγονός πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας το αρνήθηκε εν τούτοις υπάρχουν βίντεο που καταγράφουν το γεγονός. Έχουν ξεχάσει φαίνεται ότι με τη νέα γενιά κινητών, υπάρχουν αδιάψευστοι μάρτυρες παντού.



Τα χημικά είναι η μία ιστορία.
Η άλλη είναι η έφοδος της ομάδας Δίας, η οποία με μία πομπή μοτοσικλετών “όργωσε” τα στενά του κέντρου χτυπώντας με γκλοπ ανυποψίαστους ανθρώπους, ενώ χαρακτηριστική είναι η “εισβολή” τους στο Μοναστηράκι όπου τουρίστες και ντόπιοι που βρίσκονταν στα σουβλατζίδικα της περιοχής είδαν να έρχεται κατά πάνω τους μια ολόκληρη διμοιρία

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου