Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

NYT: Ζωή σε παύση στην Ελλάδα

Η πολιτική κρίση έχε φέρει την οικονομία της Ελλάδας, και όχι μόνο, σε μια στασιμότητα, σημειώνουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους
Οι New York Times φιλοξενούν εκτενές ρεπορτάζ από το κέντρο της Αθήνας ενώ επικεντρώνονται στην αγοραστική κίνηση των πολιτών, μιλώντας με Έλληνες επαγγελματίες.
Ένας κοσμηματοπώλης, ο Τάσος, αναφέρει πως έχει να μπει άνθρωπος στην επιχείρησή του και να αγοράσει κάτι πάνω από τρεις μήνες.
Επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το ρεύμα, το έκοψε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προβάλει και να προωθήσει στη βιτρίνα του τα κοσμήματα.
Όπως οι περισσότεροι Έλληνες τον τελευταίο καιρό αντί να ασχοληθεί με το εμπόριο και την επιχείρησή του, ήταν κολλημένος μπροστά από τον τηλεοπτικό του δέκτη παρακολουθώντας με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι επιπτώσεις στη μικρή του επιχείρηση είναι κάτι παραπάνω από δραματικές αφού σκέφτεται σοβαρά να βάλει λουκέτο.
Μάλιστα, οι τακτικοί πελάτες του που πλέον έχουν αραιώσει του χρωστάνε περί τα 14.000 ευρώ.
"Οι πολιτικοί παίζουν με τον λαό", λέει ο ίδιος στην εφημερίδα με τα μάτια του κατακόκκινα από την οργή όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.
"Η πόλη βράζει", επισημαίνει.
Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως είναι γνωστό ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθοδική πορεία, προσθέτοντας πως τον Οκτώβριο η ελληνική παραγωγή σημείωσε απότομη πτώση.
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως αυτό που ακόμα δεν έχει φανεί στα επίσημα στοιχεία είναι σε ποιο βαθμό η κρίση έχει φέρει την οικονομία σε μια στασιμότητα , ενώ δίνει ως παράδειγμα τις πωλήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου.
Τα μικρά καταστήματα που άλλοτε ήταν η ψυχή της ελληνικής οικονομίας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, σημειώνει σε δραματικούς τόνους.
Μάλιστα, ένας συνταξιούχος οδηγός φορτηγού ομολογεί στην εφημερίδα πως μετέφερε τα χρήματά του στην Σουηδία γιατί πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
"Έχω εντυπωσιαστεί από το γεγονός πως ο λαός δεν έχει ακόμα κάνει ντου μέσα στη Βουλή να κάψει ζωντανούς τους πολιτικούς σαν σουβλάκι", λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στην εφημερίδα.
Στο σημείο αυτό η εφημερίδα τονίζει πως η οργή του λαού είναι τόσο έντονη που για αυτό και οι πολιτικοί αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και όταν το κάνουν έχουν μαζί τους σωματοφύλακες.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρεται και στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου αλλά και του Σ. Μάνου ενώ κάνει λόγο για νέα άτομα με νέες ιδέες.
"Για πολλούς η Αθήνα είναι καμένο χαρτί", καταλήγει η εφημερίδα, ενώ τονίζει πως στην εκλεπτυσμένη αγορά του Κολωνακίου τα καταστήματα βάζουν λουκέτο κάτι που δείχνει πως η κρίση δεν επηρεάζει μόνο τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου