Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

5 μύθοι για τον ύπνο


Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ύπνο, αλλά και πολλά που τα γνωρίζουμε... λάθος! Διαβάστε τους 5 μύθους που ακολουθούν:
Μύθος 1ος: Πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθεί κανείς 8 ώρες.
Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό με αυτόν τον αριθμό. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται λιγότερες ώρες για να ξεκουραστεί, λέει η ψυχολόγος Joyce Walsleben.

Μύθος 2ος: Αν κοιμόμαστε λιγότερο, καίμε περισσότερες θερμίδες;

Όταν κοιμόμαστε λιγότερο δεν αδυνατίζουμε. Η έλλειψη ύπνου καταστέλλει τα φυσικά κατευναστικά της όρεξής μας και αυξάνει την πείνα. Άρα μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο, να πάρουμε βάρος.

Μύθος 3ος: Τα ζώα έχουν προβλήματα στον ύπνο;

Αϋπνία έχουν και τα ζώα, ακόμα και τα έντομα! Όμως, επειδή τα ζώα δεν μπορούν να το εκφράσουν... η διαταραχή ύπνου δεν είναι εφικτό να μετρηθεί με ακρίβεια.
Μύθος 4ος: Το να μας πάρει ο ύπνος είναι αποτέλεσμα μιας βαθμιαίας διαδικασίας;
Όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν στη στιγμή. Όσον αφορά εκείνους που πάσχουν από αϋπνία, ο συγκεκριμένος διακόπτης δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά.
Μύθος 5ος: Όσο περισσότερο κοιμόμαστε, τόσο καλύτερα!
Ο περισσότερος ύπνος μπορεί να είναι σύμπτωμα εξάντλησης του οργανισμού, όμως αυτό που δεν ξέρουν οι επιστήμονες είναι αν ο πολύς ύπνος δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό, ή αν τελικά είναι σύμπτωμα κακής υγείας, ανέφερε ο Najib Ayas, M.D., MPH από το Πανεπιστήμιο του Columbia.
Πηγή:akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου