Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οργή για κτίρια που μοιάζουν με τους Δίδυμους Πύργους


Η ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για τα σχέδια δύο κτιρίων στο κέντρο της Σεούλ, τα οποία μοιάζουν με τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη.
Τα σχέδια κατασκευής πολυτελών διαμερισμάτων βγήκαν στη δημοσιότητα την εβδομάδα που μας πέρασε και παρουσιάζουν μια κατασκευή που υψώνεται στο μέσο εγκαταστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εστιατόρια, καφέ, πισίνες και γυμναστήριο.
Συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εξέφρασαν την οργή τους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως οι αρχιτέκτονες δεν σεβάστηκαν τους νεκρούς.
Η εταιρεία MVRDV ανακοίνωσε πως δεν είχε πρόθεση να σχεδιάσει κτίρια που να θυμίζουν το τραγικό γεγονός και πως δεν αναγνώρισε τις ομοιότητες κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού.
"Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όσους θίξαμε. Δεν είχαμε τέτοια πρόθεση" επισημαίνει η εταιρεία, χωρίς όμως να ενημερώνει για το τι σκοπεύει να κάνει με τα σχέδια.
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου