Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις όσο θα έχεις άδεια

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και όλοι μας περιμένουμε πως και πως την πολυπόθητη άδεια. Εκτός από τις ξέφρενες εξόδους, τα τρελά πάρτι και την παρακολούθηση ταινιών, ένας καλός τρόπος να ξοδέψεις τον (περισσότερο από ότι συνήθως) ελεύθερο χρόνο σου είναι το διάβασμα ενός βιβλίου! Το cosmo.gr σας προτείνει τα καλύτερα αναγνώσματα για τις ημέρες της άδειας.
1) Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία του Walter Isaacson

  Ο αιφνίδιος θάνατός του "ηγέτη" της Apple, Steve Jobs, σίγουρα σφράγισε τους τελευταίους μήνες του 2011.
Η ζωή του χαρισματικού αυτού ανθρώπου δεν θα μπορούσε να μην καταγραφεί, καθώς ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του βιβλίου πέρασε πλέον στην ιστορία.
Παραδέξου πως και εσύ θα ήθελες να μάθεις τα μυστικά της επιτυχίας του, τα οποία εξερευνά το βιβλίο αυτό!
Ο ίδιος ο Jobs δεν έθεσε περιορισμούς και δεν "λογόκρινε" το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο περιέχει και σκιαγράφηση του Steve Jobs από τους κοντινούς του ανθρώπους αλλά και από τους εχθρούς του.
Εκδόσεις: Ψυχογιός
2) Το Νήμα της Victoria Hislop

  Από τη συγγραφέα του best-seller, το "Νησί", έρχεται ένα βιβλίο που εξυμνεί την νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη.
Η συναρπαστική και αιματηρή ιστορία της πόλης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των πρωταγωνιστών, διαμορφώνοντας τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες τους.
Μια ιστορία αγάπης με φόντο τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του '20.
Εκδόσεις: Διόπτρα
3) Το τανγκό των Χριστουγέννων του Γιάννη Ξανθούλη

  Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε μία από τις πιο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες.
Πως μπορεί ένα απλό τανγκό να υλοποιήσει και τον πιο κρυφό σου πόθο;
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας σε ένα ελληνικό στρατόπεδο του 1970 και πως γίνεται μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή να σου αλλάξει τη ζωή;
Ο Γιάννης Ξανθούλης συγκινεί με το έργο του, το οποίο είναι ιδανικό ανάγνωσμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Εκδόσεις: Καστανιώτη
4) Συνωμοσία της φωτιάς του Neville Stuart

  Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία, θα σας προβληματίσει με τις μυστηριώδεις και βίαιες δολοφονίες του και θα σας εξιτάρει με τον πεισματάρη και ριψοκίνδυνο ντεντέκτιβ-πρωταγωνιστή του.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
5) Ημερολόγια από τη χώρα των Χριστουγέννων του David Sedaris

  Ο συγγραφέας παρουσιάζει με ξεκαρδιστικό τρόπο τα "παρασκήνια" των Χριστουγέννων, ενώ σατιρίζει με την μοναδική γραφή του, το "χριστουγεννιάτικο πανδαιμόνιο!"
Εκδόσεις: Μελάνι
6) Χρονικό του Μοναστηριού του Ζοζέ Σαραμάγκου

  Το κορυφαίο, "παραμυθένιο" μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, επανεκδίδεται στα ελληνικά σε νέα μετάφραση, κατόπιν επιθυμίας του δημιουργού.
Η Πορτογαλία του 18ου αιώνα μέσα από τα μάτια ενός βασιλιά και των προσπαθειών του να δωροδοκήσει το θείο, των εργατών που πέφτουν θύματα αυτών των προσπαθειών, ενός ιερέα με ιερόσυλα οράματα και της Ιεράς Εξέτασης.
Εκδόσεις: Καστανιώτης
7) Ντάσταρ της Μάρας Μεϊμαρίδη

  Από τη συγγραφέα του best seller, οι "Μάγισσες της Σμύρνης", το Ντάσταρ έχει και αυτό την ίδια αποκρυφιστική ατμόσφαιρα, συνδέοντας μεταξύ τους αντίπαλους πολιτισμούς, αντικρουόμενες θρησκείες και χιλιάδες διασκορπισμένες στους αιώνες, ζωές.
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου