Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ντρόπη σε όσους παπάδες παίρνουν....φιλοδώρημα!!




Το φιλοδώρημά του ήθελε ιερέας σε χωριό της Λαμίας, προκειμένου να διαβάσει το "υπέρ υγείας" ηλικιωμένης πιστής. Όταν αυτή του έδωσε ένα ευρώ, ο παπάς της γύρισε την πλάτη
Δεν σεβάστηκε ούτε τους όρκους, ούτε Θεό, αλλά ούτε και μία ηλικιωμένη που συμπλήρωσε σε χαρτί τα ονόματα της οικογένειάς της, για το οποία ήθελε να ακουστεί η "υπερ υγείας" δέηση.
Η ηλικιωμένη από χωριό της Λαμίας άφησε στην παλάμη του ιερέα το σχετικό χαρτί και ο ίδιος δεν δίστασε να ανοίξει και την άλλη του παλάμη, ζητώντας χρήματα για την "παρεχόμενη υπηρεσία".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το lamiareport. gr, ο παπάς άπλωσε και την άλλη παλάμη για να πάρει ... το κατιτίς του και όταν άκουσε από το στόμα της ηλικιωμένης ότι "δεν έχω άλλα παππούλη μου, παρά μόνο λίγα ψιλά", δεν δίστασε να γυρίσει την πλάτη του και να απαξιώσει την ηλικιωμένη πιστή.
Οι πιστοί που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, έμειναν άφωνοι και κατήγγειλαν το περιστατικό.
"Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Μου ήρθε να διακόψω τη λειτουργία... Είναι ντροπή αυτά που γίνονται", ανέφερε πιστή.Πηγή: lamiareport.gr
Δυστυχώς στο σημερινό κλήρο σχεδόν όλοι οι παπάδες απαίτουν να πληρωθούν εξτρά για κάθε μυστήριο που κάνουν, για κάθε διάβασμα και μάλλον σε λίγο θα ζητάνε και για την κάθε ανάσα που παίρνουν.Θα 'πρεπε να ντρέπονται, αφού τα χρήματα τους τα παίρνουν κανονικά από το κράτος. Η συμπεριφορά τους αυτή άλλωστε είναι που έχει οδηγήσει τόσο κόσμο μακριά από την εκκλησία. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει σιχαθεί να ακούει για την περιουσία της εκκλησίας και για τη μη πληρωμή φόρων.Γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες πολίτες?
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας δε θα έπρεπε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο η εκκλησία? Λογικά ναι θα απαντούσαμε, αλλά περιστατικά όπως το παραπάνω δυστυχώς δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας. Βάλτε λοιπόν τα χέρια στις τσέπες και σταματήστε να τα απλώνεται και δώστε επιτέλους λίγα από αυτά που μαζεύεται σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ντροπή!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου