Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Και η άρση μονιμότητας στο προσκήνιο




Σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων (20-25 ατόμων) για το δημοψήφισμα. Θα περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις, ενώ αναμένεται να θέτει το ζήτημα άρσης μονιμότητας στον δημόσιο τομέα
Στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβέρνηση θέτει ουσιαστικά θέμα άρσης της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά την αξιολόγηση των υπαλλήλων των οργανισμών που καταργούνται.
Με αφορμή τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", επισήμανε ότι τέτοιες απόψεις έχουν εκφραστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και από διάφορες πλευρές.
Στη συζήτηση για την αλλαγή του Συντάγματος, την οποία θα ανοίξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, θα συζητηθεί, όπως σημείωσε, και αυτή η άποψη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και με γνώμονα την αντιστοίχιση του αριθμού των υπαλλήλων με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.Πηγή:news247.gr
Επειδή όμως πολλές συζητήσεις γίνονται περί αλλαγών, τώρα που υπάρχει και η αναθεώρηση του συντάγματος, ίσως θα 'πρεπε να τους ενδιαφέρουν κι άλλα πράγματα.Τη ωραιότερη σύνοψη αυτών έκανε με σχόλιο του ο nvat2011 στο συγκεκριμένο άρθρο.Λέει τα εξής:
"Προτείνω να συμπεριληφθούν και τα παρακάτω στο δημοψήφισμα:
* Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας 
* Απαραίτητη 10ετής αποδεδειγμένη εργασία για διεκδίκηση βουλευτικής θέσης 
* 2ετής προϋπηρεσία για πρόσληψη στο δημόσιο 
* Κατάργηση παραγραφής αδικημάτων που τελέστηκαν από πολιτικά πρόσωπα 
* Δήμευση περιουσίας όταν διαπιστώνονται σκάνδαλα τα οποία δεν μπορούν να αποζημιώσουν οι ένοχοι 
* Σύνδεση αποδοχών πολιτικών και υπαλλ'ηλων της Βουλής με τον κατώτατο μισθό(επί κάποιο συντελεστή) 
* Η θητεία ως βουλευτής να προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια, αλλά να μη δίνει σύνταξη"
Νομίζω πως από όσα έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες, αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν πρώτα. Δεν ξέρω αν είναι δική του άποψη ή αν εκφράζεται και από αλλού, πάντως είναι ότι πιο ουσιώδες έχει ακουστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου