Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Οφείλουμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες;"

Μέχρι και 70 δισ. ευρώ μπορεί να χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Songtag. Η προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η οφειλή

"Καυτά" ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να χρωστάει χρήματα η Γερμανία στην Ελλάδα, διατυπώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα"Welt am Sonntag"

Το δημοσίευμα αφορά στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς φυσικά να πάρει ποτέ πίσω τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν τα χρήματα που πήρε τότε η Γερμανία, θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως πολεμική ζημιά που έχει "διευθετηθεί", τότε θα μπορούσαν οι απαιτήσεις να έχουν βάση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τους τόκους και τα επιτόκια, η οφειλή αγγίζει σήμερα τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων Μανώλης Γλέζος, χαρακτηρίζει το θέμα ως "κατ' εξοχήν πολιτικό".Πηγή:news247.gr

Μάλιστα ζητά την παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου