Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα πρόκληση της εκκλησίας:Παπάς εναντίον κουμπάρου επειδή τα λεφτά ήταν... λίγα!

Ιερέας στη Λαμία έκανε άνω-κάτω μια βάφτιση επειδή ο νονός τόλμησε να του δώσει μόνο 130 ευρώ. Μα για τι τον πέρασε; Για ψιλικατζή;

Συνέβη στη Λαμία την Κυριακή, 18/9. Σύμφωνα με το LamiaReport, στη συγκεκριμένη εκκλησία έλαβαν χώρα γάμος και βαφτίσια την ίδια μέρα, ενώ όταν ο νονός πλησίασε τον ιερέα μετά το γάμο δίνοντάς του 100 ευρώ ενόψει της βάφτισης, ξεκίνησε μια λεκτική μάχη.
Ο παπάς θεώρησε ότι τα 100 ευρώ είναι λίγα (άραγε ήταν υποχρεωμένος ο νονός να του τα δώσει;) και όταν ο νονός πρόσθεσε άλλα 30, ο ιερωμένος εξερράγη.
Οι παρευρισκόμενοι τον άκουσαν να φωνάζει "τι μας περάσατε και μας δίνετε τόσα;", ενώ η οργή του τον οδήγησε να κλείσει την εκκλησία άρον-άρον μετά τη βάφτιση, μην αφήνοντας τους κουμπάρους να πάρουν έστω τις λαμπάδες μέσα από το ναό.
Δεν ξέρω γιατί τέτοιοι άνθρωποι συνεχίζουν να υπάρχουν σ'αυτό το χώρο.Νομίζω ότι πληρώνονται από έμας για να τελούν τα μυστήρια, καθώς αυτή είναι η δουλειά τους. Και μάλιστα δεν φορολογούνται κιόλας.Η κάθε οικογένεια βλέπει αργά-αργά τις τσέπες της να αδειάζουν και αντί ο κλήρος να συμπάσχει μαζί τους και να τους βοηθάει, φέρεται λες και βρίσκεται σ'άλλη διάσταση, σ' άλλο κόσμο. Νόμιζω ότι πρέπει να άρχίσουμε να σοβαρευόμαστε στην χώρα , έστω και τώρα και η εκκλησία είναι μια καλή αρχή .....


Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου