Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνταξη-μαμούθ σε αρχισυνδικαλιστή για μία ημέρα δουλειά!

Οι παχυλές αμοιβές των γνωστότερων Ελλήνων "εργατοπατέρων" μάλλον ωχριούν σε σύγκριση με αυτή την περίπτωση.
Σύνταξη-μαμούθ σε αρχισυνδικαλιστή για μία ημέρα δουλειά!
Ο πρώην πρόεδρος της αντίστοιχης "ΓΣΕΕ" στην πρωτεύουσα του Ιλλινόι, Ντένις Γκάνον, με τη βοήθεια του επίσης "προερχόμενου από την εργατιά" δημάρχου του Σικάγο, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, πέτυχε το φαινομενικά ονειρικό: να πάρει σύνταξη ως υπάλληλος του Δήμου, με μόλις μία ημέρα εργασίας!
Η αλήθεια είναι ότι εάν οι αποδοχές του ως συνταξιούχος ήταν "σεμνές", θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί μία κάποια σκοπιμότητα, για την αποκατάσταση ενός μαχητή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Αλλά τα σχεδόν 160 χιλιάρικα ετησίως (σε δολάρια, ή στην ελληνική πραγματικότητα περίπου 9.000 ευρώ μηνιαίως), όπως και να το κάνουμε, φάνηκαν κάπως υπερβολικά για ένα... οκτάωρο εργασίας. Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο από όσα πέρνει ο μέσος συνταξιούχος του Δήμου μετά από δεκαετίες εργασίας.
Ο Δήμος μάλιστα χρειάστηκε να κάνει ειδική διαδικασία για να "περάσει" το ποσό αυτό, καθώς είναι υψηλότερο από τα όρια που θέτει το ομοσπονδιακό κράτος.
Η ChicagoTribune γράφει γνώριμα και σε εμάς σχόλια, για το πώς οι συνδικαλιστές που δεν πατούν ποτέ στη δουλειά μέχρι τη σύνταξη εκμεταλλεύονται τους υψηλούς μισθούς για τους συνδικαλιστές και εξασφαλίζουν αστρονομικές συντάξεις χωρίς ούτε μια μέρα πραγματικής εργασίας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι ο εργάτης καθαρισμού δρόμων και αποχετεύσεων είχε ολοκληρώσει τη σχέση του με το Δήμο και προσελήφθη ξανά, μόνο για μία ημέρα, το 1994, πριν την μόνιμη "άδεια" συνδικαλιστή. Αυτή η μία ημέρα ήταν που του επέτρεψε να πάρει ετήσια σύνταξη 158.000 δολάρια.
Ο Γκάνον για αυτή την ημέρα εργασίας από το 2004 που συνταξιοδοτήθηκε έχει εισπράξει ήδη 1 εκατ. δολάρια και πρόκειται να φτάσει περίπου τα 5 εκατ. δολάρια στη διάρκεια της ζωής του, παραδέχθηκαν οι αρμόδιες αρχές.
Αυτό, καθώς μέχρι και αρκετά χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση ο Γκάνον έπαιρνε και μισθό 240.000 δολάρια...
Η σκληρή εργασία, επίσης, δεν τον κατέβαλε, καθώς σήμερα συνεχίζει να εργάζεται για μία επενδυτική που -όλως τυχαίως- "παίζει" με τα χαρτοφυλάκια ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων του Σικάγο. Η ίδια επενδυτική μάλιστα είναι και ο κύριος χρηματοδότης του νέου δημάρχου. "Τυχαίο; Δεν νομίζω..." που λέει και η γνωστή διαφήμιση.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου