Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βραβείο £250.000 για σχέδιο πτώσης του ευρώ


Βραβείο και μάλιστα 250.000 στερλινών δίνει ο Λόρδος Wolfson για όποιον βρει το καλύτερο σχέδιο για ανώδυνο θάνατο του ευρώ. Το Wolfson Economics Prize που ξεκινά από σήμερα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό βραβείο στον κόσμο μετά το Nobel.
Ο Λόρδος Wolfson, είναι διευθύνων σύμβουλος της Next και ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της παράταξης των Συντηρητικών.
«Το βραβείο θα βοηθήσει να απαντήσουμε σε ορισμένες πολύ σημαντικές - και προς το παρόν αναπάντητες - ερωτήσεις που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία, από τότε που δημιουργήθηκε η νομισματική ένωση. Ενώ γίνεται πολύ συζήτηση για την έξοδο χωρών από την ευρωζώνη, δεν έχει γίνει σχεδόν καθόλου λεπτομερής έρευνα για τα πολύπλοκα ερωτήματα που εγείρονται» από μία τέτοια εξέλιξη δηλώνει.
Τονίζει μάλιστα πως ήταν απαραίτητο να δοθεί βραβείο επειδή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιες ανοιχτά αυτή τη συζήτηση. «Θα έδειχνε σαν να σήκωναν λευκή σημαία, θα αυτοπυροδοτούσε την κατάρρευση του ευρώ» εξήγησε ο Λόρδος Wolfson.
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου