Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κύριε Bond, βλέπω τον Bardem σας και σας ανεβάζω έναν Μάκαρο

Καθώς ο βραβευμένος Ισπανός ηθοποιός ανακοινώθηκε ως ο επόμενος κακός που θα δει τα σχέδιά του να στραπατσάρονται από τον ατσαλάκωτο 007, αντλούμε έμπνευση από την καθημερινότητα και προτείνουμε τους αληθινούς villains που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο James Bond.
Μάκης Ψωμιάδης


Θέλει και δεύτερη σκέψη; Ο Μάκαρος είναι ο κακός που ποτέ δεν μπορείς πραγματικά να νικήσεις, είναι εκείνη η νέμεση που πάντα καταφέρνει να επιστρέφει, αδιανόητα, μέσα από τραβηγμένα σενάρια, δραπετεύοντας με τους πιο απίθανους τρόπους. Είναι ο μαφιόζος που είναι πίσω από τα πάντα. Όποιον εχθρό κατατροπώνει ο James, ο Μάκαρος με το ψύχραιμο πούρο του θα προχωρά στο επόμενο σχέδιο - όχι χαϊδεύοντας τη λευκή του γάτα, αλλά στρίβοντας το μαύρο, παχύ του μουστάκι. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο αληθινός Νούμερο 1 πίσω από την SPECTRE. Κανένας Μπλόφελντ φίλοι μου, κανένας Μπλόφελντ.

Arnold Schwarzenegger


Σκέψου το. Είναι και “ηθοποιός”, είναι και “πολιτικός”. Με εισαγωγικά και τα δύο, φοβάμαι. Αλλά δεν έχει σημασία, δεν ψάχνουμε και τον επόμενο κάτοχο Όσκαρ. (Μην ψαρώνεις που ο Bardem έχει ήδη ένα, χαλάει την πιάτσα ο αγύρτης.) Εμάς μας ενδιαφέρει ότι με τον μικρό Arnie μπορεί να έχεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο Bond τα βάζει με τον βρώμικο πολιτικό, κυβερνήτη της Καλιφόρνια, που είναι ο ίδιος ο Schwarzenegger, παίζοντας μια δραματοποιημένη εκδοχή του εαυτού του. Τι, δηλαδή ο John Malkovich πιο μάγκας ήταν;

(To alien που ελοχεύει πίσω από τον ώμο του θα γεμίζει τον απαραίτητο ρόλο της kinky κακιάς.)

LeBron James


Ας το παραδεχτούμε, o άνθρωπος έχει γεννηθεί για να είναι ο Κακός κάθε αθλητικής ιστορίας στην οποία συμμετέχει. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε αυτό να δέσει με μια ιστορία του 007, αλλά κάποιο τρόπο πρέπει να σκεφτούμε. Πχ όταν ο James αναλάβει αποστολή στο διάστημα (μη μου κάνεις eye-rolling εμένα, πρώτον έχει ΗΔΗ πάει στο διάστημα, και δεύτερον, τι, μέχρι κι ο Jason του “Παρασκευή και 13” είχε περιπέτεια εκεί που κανείς δε μπορεί να ακούσει τα ουρλιαχτά σου) και θα πρέπει να σώσει τον πλανήτη από τους κακούς εξωγήινους μέσα από έναν αγώνα μπάσκετ (και, χμ, ίσως από κάπου να το έχω κλέψει αυτό), τότε φίλοι μου, το ξέρετε και μέσα σας πολύ καλά, ο LeBron James θα αγωνιζόταν με την ομάδα των εξωγήινων.

“Συγγνώμη φίλαθλοι της Γης,” θα έλεγε, “αλλά ήθελα να κάνω αυτό που θα είναι καλύτερο για τον LeBron James και αυτό που θα τον έκανε χαρούμενο. Είναι μια δουλειά, και είχα 26 φοβερά χρόνια ως γήινος. Θέλω να κερδίσω πρωταθλήματα και νιώθω πως εκεί θα είναι πιο ανταγωνιστική η ομάδα,” θα ολοκλήρωνε ο LeBron πριν ο James Bond απλά κάνει την κίνηση-ματ παίρνοντας τηλέφωνο τον Dirk Nowitzki.

Ευάγγελος Βενιζέλος-ΓΑΠ-Αντώνης Σαμαράς


Αυτή θα μπορούσε να είναι ταινία της πιο κωμικής περιόδου του Bond, σαν τις ταινίες του Roger Moore ένα πράμα. Σε ευθεία αντίθεση με την ταινία με τον Schwarzenegger (για την οποία το κοινό θα διαμαρτυρόταν πως “παραήταν σοβαρή”), αυτή η ατσούμπαλη τριάδα ανίκανων πολιτικών εδώ θα λειτουργούσε περισσότερο ως comic relief. Θα κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη, αλλά με έναν ανεξήγητο τρόπο που θα θυμίζει Επιθεωρητή Κλουζό, θα καταφέρνουν ο ένας συμπληρώνοντας τον άλλον, να σπέρνουν χάος, καταστροφή και πανικό στο πέρασμά τους. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα τους κατατρόπωνε ο James Bond, αλλά αν κάποιος θα μπορούσε, είναι αυτός.



(Μικρή παρένθεση. James Bond, αν είσαι αληθινός, αν μας ακούς, αν είσαι κάπου εκεί έξω; Εκ μέρους όλων των Ελληνων, ΒΟΗΘΕΙΑ.)

Snooki


Αν δεν ξέρεις την Snooki, τότε συγχαρητήρια, σε ζηλεύω. Επίσης, καλωσήρθες στον όμορφο πλανήτη μας. Μπορείς να πάρεις τη Snooki και να την στείλεις εκεί από όπου μας ήρθες. Αν την ξέρεις, τότε καταρχάς κι εγώ λυπάμαι. Κι εσύ λυπάσαι. Όλοι λυπόμαστε. Αλλά σάμπως μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Όχι, αλλά ο James Bond θα μπορούσε! Σοβαρά, παραγωγοί του franchise; Βάλτε τη Snooki σε μελλοντική περιπέτεια του 007. Ως οτιδήποτε. Ως διαβολική νάνος. Ως ενοχλητική Ιταλίδα ξαδέρφη κάποιου μαφιόζου αρχηγού. Ως κατοικίδιο των εξωγήινων που λέγαμε προηγουμένως. Ως τον εαυτό της. Δε με νοιάζει. Απλά να υπάρχει μια αφορμή να δούμε τον Daniel Craig να την σαπίζει στο ξύλο.

Sean Connery


Γιατί πρέπει επιτέλους ο original James Bond να επιστρέψει ως villain, δηλαδή το γεγονός ότι συνεχίζει να μην έχει συμβεί αυτό το πράγμα τόσες δεκαετίες είναι τουλάχιστον γελοίο. Απλά φαντάσου το! Με τη φωνή του trailer voice man: “Αυτό το καλοκαίρι... ο James Bond έχει να αντιμετωπίσει.... τη μεγαλύτερη απειλή. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. O Sean Connery.... EINAI... o εχθρός.” Απλά πρέπει να συμβεί, μην είστε ανόητοι.
Πηγή:men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου