Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μετά την προσαγωγή τον «ξέχασαν» σε κελί απομόνωσης 5 ημέρες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 23χρονος ασιατικής καταγωγής στα χέρια της αστυνομίας.
Μετά την προσαγωγή τον «ξέχασαν» σε κελί απομόνωσης 5 ημέρες
Η 20η Απριλίου είναι μία «εμβληματική» ημερομηνία στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, για τους νεαρούς χρήστες κάνναβης και όχι μόνο, καθώς εδώ και 40 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία ημέρα «γιορτής» που περιλαμβάνει διαφόρων ειδών εφηβικές τρέλες.
Η σύνδεσή της ωστόσο με τα ναρκωτικά την δεκαετία του '70, οδηγεί κάθε χρόνο και τις αρχές σε κρεσέντο εφόδων σε χώρους που θεωρούνται ύποπτοι.
Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις προ ημερών, οι Αρχές προσήγαγαν μία ομάδα νεαρών, την οποία πήγαν για ανάκριση στο τμήμα. Μεταξύ τους, βρισκόταν και ο Ντάνιελ Τσονγκ, ένας 23χρονος Αμερικανός ασιατικής καταγωγής.
Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι αστυνομικοί του είπαν ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, μετά από λίγο κάποιος τον οδήγησε στα κρατητήρια και τον έβαλε σε ένα κελί μικρότερο από 2Χ3, στο οποίο όπως είπε αργότερα, δεν μπορούσε ούτε τα χέρια του να ανοίξει τελείως.
Καθώς άκουγε φωνές κρατούμενων και αστυνομικών από τα δίπλα κελιά, φώναξε πολλές φορές και κλώτσησε την πόρτα, αλλά μάταια. «Δεν επέστρεψε ποτέ κανείς. Αγνόησαν όλες μου τις κραυγές. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι συνέβη, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να με είχαν απλώς ξεχάσει». Μέσα στις πέντε αυτές ημέρες, έχασε σχεδόν επτά κιλά.
Οπως είπε ο δικηγόρος του, που προσπαθεί και αυτός να καταλάβει τι είδους αγωγή θα καταθέσει για τον πελάτη του, «ήταν απλώς στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή».
Καθώς περνούσαν οι ημέρες χωρίς να ακούει και να βλέπει κανένας, η απελπισία του τον οδήγησε μέχρι και να πιει τα ούρα του, φοβούμενος ότι θα καταρεύσει από τη δίψα.
«Επρεπε να κάνω κάτι για να επιβιώσω. Από την τρίτη ημέρα είχα παραισθήσεις... είχα παρανοήσει πλήρως», θυμάται ο Τσονγκ.
Σε κάποια στιγμή μάλιστα, έσπασε τα γυαλιά του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Εγραψε μάλιστα «συγγνώμη μαμά» πάνω στους καρπούς του, πριν καταπιεί μερικά από τα κομμάτια.
Οταν τελικά κάποιος από την αστυνομία... θυμήθηκε να ανοίξει το κελί, βρήκε τον νεαρό σε άθλια κατάσταση, να μιλάει ασυνάρτητα. Οδηγήθηκε άμεσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας τοπικού νοσοκομείου, καθώς τα νεφρά του βρισκόντουσαν σε οριακή κατάσταση.
Πάντως, η αποζημίωση που αναμένεται να επιδικάσουν τα δικαστήρια στον άτυχο Τσονγκ, εκτιμάται ότι θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή με την εγκληματική αμέλεια των Αρχών.
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου