Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Άνοιξε το πρώτο αυστριακό καφέ για γάτες


Το πρώτο καφέ για γάτες στην Αυστρία άνοιξε τις πόρτες του στη Βιέννη και προσφέρει στους πελάτες του τον φημισμένο βιεννέζικο καφέ συνοδευόμενο από γουργουρητά.
Η ιδιοκτήτριά του, Τακάκο Ισιμίτσου, αντέγραψε την ιδέα από την πατρίδα της, την Ιαπωνία, όπου λειτουργούν πολλοί χώροι για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τον χρόνο τους με τη συντροφιά μιας γάτας.
Στο Cafe Neko, στο κέντρο της πόλης, τους πελάτες υποδέχονται έξι γάτες, από τον "ήσυχο και τρυφερό" Μόριτζ μέχρι την πιο σκανδαλιάρα Σόνια, που "δαγκώνει αν κάποιος δεν λάβει την προειδοποίησή της σοβαρά υπόψην του", όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα του καφέ.
"Ο χώρος απευθύνεται στους λάτρεις των γατών που ζουν μόνοι τους ή ταξιδεύουν πολλοί εξαιτίας της δουλειάς τους κι έτσι δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα κατοικίδιο. Απευθύνεται επίσης και σε εκείνους που έχουν κάποιον στην οικογένειά τους αλλεργικό στις γάτες", δήλωσε η Ισιμίτσου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι γάτες επελέγησαν από ένα μεγάλο καταφύγιο ζώων. Η Ισιμίτσου δεν ήταν σίγουρη αν το καφέ της ήταν το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο ανάλογο στη Γηραιά ήπειρο.
Ένα άσχημο συμβάν στη ζωή της την άφησε μόνη της στην Αυστρία πριν από 15 χρόνια. Η ίδια δηλώνει ευγνώμων που μπόρεσε να λάβει βοήθεια από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας και ότι τώρα αναζητεί έναν τρόπο να ανταποδώσει.
Πηγή:ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου