Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βρήκε τα χρήματα για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν άνοιξε οίκο ανοχής!

Βρήκε τα χρήματα για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν άνοιξε οίκο ανοχής!
Η συμμετοχή του Logan Campbell στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Καταρχάς έπρεπε να καλύψει ο ίδιος σημαντικό μέρος των εξόδων της προετοιμασίας, ενώ τελικά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του αγωνίσματος του Τάε Κβο Ντο. Ο λογαριασμός εκείνης της προετοιμασίας (110.600 δολάρια) καλύφθηκε από τους γονείς του, όμως η τσέπη του Logan και των γονιών του δεν θα άντεχε να χρηματοδοτήσει το ταξίδι από τη Νέα Ζηλανδία ως τους Ολυμπιακούς του 2012. Έτσι ο νεαρός αθλητής αποφάσισε να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα ανοίγοντας ένα οίκο ανοχής!
Συγκεκριμένα ο Logan Campbell, μαζί με ένα φίλο του, άνοιξε το 2009 ένα οίκο ανοχής «υψηλών προδιαγραφών» στο Όκλαντ (δραστηριότητα που δεν είναι παράνομη στη Νέα Ζηλανδία). Ο αρχικός του στόχος ήταν να συγκεντρώσει 250.000 δολάρια ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στις προπονήσεις του και να συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά προετοιμασίας.
Όμως λίγο μετά τα εγκαίνια η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας απέστειλε γράμμα στον Logan, απαιτώντας να σταματήσει να συνδέει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις δραστηριότητές του. Μάλιστα το γράμμα κατέληγε με την απειλή δικαστικών ενεργειών εάν εκείνος δεν συμμορφωνόταν. Εκείνος υπερασπίστηκε την επιχείρησή του και αντέτεινε «Αισθάνομαι πως δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν γιατί δεν αναγκάζουμε κανέναν να έρχεται εδώ. Έρχονται με τη θέλησή τους».
Μερικούς μήνες αργότερα και υπό την πίεση της Ολυμπιακής Επιτροπής o Logan Campbell αναγκάστηκε να πουλήσει το μερίδιό του στην επιχείρηση. Άλλωστε η δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του έφερε χορηγούς που κάλυψαν τις ανάγκες του σε χρήμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ τελικά πήρε και ένα ποσό χρηματοδότησης και από τον οργανισμό αθλητισμού της χώρας του.
Η ιστορία του Logan Campbell έχει καλό τέλος, αφού πριν από μερικές ημέρες κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους αγώνες του Λονδίνου στην κατηγορία των «έως 60 κιλών». Θα είναι ένας από τους τρεις αθλητές του Τάε Κβο Ντο που θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Ζηλανδία.
Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου