Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κίνα: Εφαρμογή στο κινητό προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε περιοχή με κακή ποιότητα αέρα

Με κάθε τρόπο η κινεζική κυβέρνηση και οι πολίτες προσπαθούν να ενημερώνονται για τη μόλυνση που τους απειλεί και να "οχυρώνονται".

Εφαρμογή για smartphone τόσο για iOS όσο και για ι Android που προειδοποιεί τους χρήστες για την κακή ποιότητα του αέρα έχει κυκλοφορήσει η Κινεζική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους πολίτες.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 35 τέτοιες εφαρμογές ωστόσο αυτή είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους 35 σταθμούς ελέγχου ποιότητας του αέρα που βρίσκονται διάσπαρτες στο Πεκίνο.
Στις 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος του Πεκίνο Wang Anshun ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο οποίο αναμένεται να αποσυρθούν τουλάχιστον 180000 παλαιά αυτοκίνητα από τους δρόμους και να αντικατασταθούν από καινούργια.
Η κυβέρνηση της Κίνας επισημαίνει ότι το 70% των πόλεων βρίσκεται εντός των εθνικών ορίων για την ποιότητα του αέρα, κάτι που προκύπτει από μετρήσεις των επιπέδων διοξειδίου του θείου, οξειδίου του αζώτου και αιωρούμενων σωματιδίων PM10.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Zhang Lijun προειδοποίησε ότι το ποσοστό των πόλεων που δεν ξεπερνούν τα όρια επικινδυνότητας θα μειωθεί σημαντικά αν στις μετρήσεις που διενεργούνται προστεθούν τα μικροσκοπικά σωματίδια PM2.5.
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους ο ασυνήθιστα ψυχρός χειμώνας συνέβαλε στην εμφάνιση του φαινομένου οδηγώντας τους πολίτες στην κατανάλωση περισσότερου πετρελαίου.
Μάλιστα, ένας επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος την ολοένα διογκούμενη ανησυχία των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας για την ατμοσφαιρική μόλυνση, προχώρησε στην πώληση... φρέσκου αέρα!
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου