Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλων των εποχών

Οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλων των εποχών
Τα ψέματα πολλοί αγάπησαν, τους ψεύτες κανείς. Ιδού μερικοί από τους πιο καλούς ψεύτες, των οποίων οι πονηριές τούς έφεραν λεφτά και φήμη.
Han van Meegeren
Ο Δανός ζωγράφος, που πλαστογραφούσε πίνακες ζωγραφικής βγάζοντας τεράστια ποσά από την πώλησή τους, άλλοτε πωλούσε για πρωτότυπα έργα πιστά αντίγραφα, άλλοτε έλεγε πως οι πίνακες (που ο ίδιος ζωγράφιζε) ήταν τρομερά σπάνιοι και ανήκαν σε πλούσιες οικογένειες της Ευρώπης, έτσι ώστε να τους μοσχοπουλά.
Wilhelm Voigt
Νοίκιασε στολή καπετάνιου και έπεισε 10 στρατιώτες να τον ακολουθήσουν ως το δημαρχείο του Koepenick, κοντά στο Βερολίνο. Έκλεψε 4.000 μάρκα και διέταξε τους στρατιώτες του να φρουρούν το δημαρχείο για να μη διαφύγει ο κρατούμενός τους, ο δήμαρχος. Συνελήφθη μερικές μέρες μετά.
Harry Gerguson (ή αλλιώς Michael Romanoff)
Ο Harry Gerguson, εστιάτορας στην Αμερική, διέδιδε πως είναι απόγονος του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Δεν τον πίστεψαν παρά ελάχιστοι, όμως αυτός επέμενε σε αυτή τη συγγένεια!
Korad Kujau
Ο Kujau πωλούσε βιβλία, τα οποία διαφήμιζε ως χειρόγραφα ημερολόγια του Χίτλερ. Πούλησε 62 τέτοια βιβλία σε Γερμανό δημοσιογράφο και λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη.
Βαρώνος Μινχάουζεν
Αφότου επέστρεψε από το Ρωσοτουρκικό Πόλεμο, άρχισε να διηγείται φανταστικά κατορθώματα, μεγάλες νίκες και επιτυχίες.
Mily Vanilly
Τα δύο μέλη του συγκροτήματος Μily Vanillly έγιναν ρεζίλι όταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στα MTV Awards αποκαλύφθηκε πως τραγουδούσαν playback, με... ξένες φωνές. Ουσιαστικά, μιας και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τραγουδήσουν, τα τραγούδια στο studio τα οποία τους έκαναν γνωστούς ήταν με φωνές άλλων καλλιτεχνών. Εκείνοι απλώς ήταν η βιτρίνα.
Jack Kelley
O πασίγνωστος δημοσιογράφος του «USA Today» απολύθηκε το 2004 όταν ανακαλύφθηκε ότι επί χρόνια κατασκεύαζε ιστορίες, πληροφορίες και ειδήσεις. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι το δίκτυο γνώριζε τις πρακτικές του Jack Kelley, αλλά το άφηνε να συμβαίνει, αφού οι ιστορίες πουλούσαν.
Janet Cooke
Η Janet Cooke, δημοσιογράφος στην «Washington Post», κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για το καλύτερο ρεπορτάζ καταγράφοντας την ιστορία ενός 8χρονου ναρκομανούς, του Jimmy. Με τη δημοσίευση του ρεπορτάζ όλοι οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να την πιέζουν να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία του άτυχου παιδιού. Φυσικά δεν υπήρχαν στοιχεία, μιας και όλα ήταν ψέματα. Η Cooke επέστρεψε το Πούλιτζερ και παραιτήθηκε.

Πηγή:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου